Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

PREVENIREA ESCARELOR

PREVENIREA ESCARELOR

Escarele la pacienţii imobilizaţi la pat şi la pacienţii cu incontinenţă urinară.
Protecție eficientă a pielii

     Pielea zonelor intime este foarte subțire și sensibilă și, astfel, extrem de expusă la diferite tipuri de iritații și leziuni. Pacienții cu probleme de incontinență urinară și pacienții care rămân în pat pentru perioade lungi de timp sunt deosebit de vulnerabili în acest sens. Vă întrebați ce produse ar trebui să utilizați pentru a trata frecările în zona inghinală a unui pacient adult? Ce puteți face pentru a preveni iritaţiile în zona feselor și între picioare? Aflaţi mai multe din acest articol!

Ce este escara la adulți?

Escara prin frecare este o reacție inflamatorie a pielii care apare în anumite condiții și este legată de ex.,de incontinența urinară. Poate fi cauzată de mai mulți factori, cum ar fi:

  • umiditate excesivă rezultată din transpirație sau incontinență urinară,
  • ventilație inadecvată - dacă pielea nu respiră, se pot dezvolta escarele,
  • pielea se freacă de țesătură sau alt material, cum ar fi îmbrăcăminte sau scutece pentru incontinenţă.

Escara este una dintre numeroasele probleme cu care se confruntă pacienții cu incontinență urinară şi pacienţii imobilizaţi, sau parţial mobili. Escarele prin frecare se dezvoltă de obicei pe fese, în special la acei pacienți care poartă scutece pentru adulți. Cu toate acestea, poate apărea și între pliurile pielii, de ex. sub sâni, în spatele genunchilor sau în zona axilelor.

Cum arată escarele la pacienții imobilizați la pat și la pacienții care suferă de incontinență urinară?

Primul simptom al frecării este hiperemia în pliul pielii sau în locul în care pielea atinge țesătura. Aceasta este urmată de umflare și formarea de vezicule pline cu lichid seros care pot începe să curgă. Este însoţită de:

  • durere,
  • disconfort,
  • descuamarea pielii,
  • senzația de strângere,
  • senzația de arsură,
  • mâncărime.

Dezvoltarea escarelor afectează semnificativ calitatea vieții pacientului. Dacă nu este tratată corespunzător în timp util, există riscul de agravare. În plus, dacă apare suprainfecția bacteriană sau fungică, se poate dezvolta o dermatită secundară, ce poate fi dificil de tratat.

Cum puteți preveni apariţia escarelor la pacienții vârstnici sau imobilizați la pat?

Îngrijirea unui pacient care rămâne în pat pentru perioade lungi de timp vine cu o mulțime de responsabilități. Una dintre acestea este îngrijirea adecvată a pielii. Ca parte a prevenirii iritațiilor la pacienții bolnavi cronici și imobilizați la pat, se recomandă:

- să asigurați că zonele intime sunt întotdeauna curate – vă recomandăm să utilizați produse profesionale care conțin ingrediente ce favorizează regenerarea și protecția pielii,

- lăsați zonele intime să respire – accesul regulat la aer ajută la uscarea pielii și previne creșterea bacteriilor,

- folosiți scutece pentru adulți de mărimea potrivită și din materiale respirabile, sigure pentru piele – marca Seni oferă produse de igienă personală care absorb urina rapid și eficient, izolând astfel pielea de umiditate.



Pentru a preveni frecarea în zonele intime, asigurați-vă că schimbați frecvent poziția pacientului pentru a evita contactul prelungit între piele și țesătură / scutec și pentru a minimiza presiunea.

Ce presupune prevenirea iritațiilor la pacienții activi, cu incontinență urinară?

Prevenirea escarelor este, de asemenea, foarte importantă la pacienții mobili cu incontinență urinară. Neglijarea îngrijirii corespunzătoare a pielii poate provoca multe consecințe neplăcute care vor face viața de zi cu zi mult mai dificilă.

Menținerea pielii uscate, adică menținerea igienei adecvate după fiecare vizită la toaletă, precum și schimbarea scutecelor sau a absorbantelor pentru adulți ori de câte ori este necesar, este crucială pentru prevenirea apariţiei escarelor.

Ce produse ar trebui să alegeți pentru a reduce simptomele de iritaţie în zonele intime?

Unul dintre elementele de prevenire este îngrijirea adecvată a pielii cu produse testate dermatologic, precum:

   - Gel de duş cremă Seni Care – conține ingrediente care îndepărtează ușor impuritățile, hidratează pielea, calmează iritațiile. Formula acestui produs are un pH ușor acid de 5, care ajută la reglarea pH-ului barierei de protecție epidermică,

   - Cremă de îngrijire corporală Seni Care cu arginină pentru prevenirea frecărilor și escarelor – are o textură ușoară și se absoarbe rapid de piele. Formula sa este o combinație de ingrediente active atent selectate, inclusiv biocomplexul de in, pantenol, arginină și ulei de canola care formează o peliculă protectoare transparentă pe suprafața pielii pentru a o proteja împotriva factorilor externi nocivi. Acest produs nu numai că previne iritația, dar vă permite și să monitorizați în mod constant starea pielii fără a fi nevoie să spălați crema.

În cazul problemelor de piele, puteți alege de ex. cremă de îngrijire corporală cu oxid de zinc, care este recomandată pentru pielea predispusă la iritații și escare. Conține ingrediente care protejează pielea împotriva diverșilor iritanți precum urina, transpirația sau fecalele.

Escara este o condiție neplăcută a pielii care poate afecta semnificativ calitatea vieții pacientului. Prin urmare, imediat ce observați primele simptome alarmante, începeţi îngrijirea pielii cu produsele de specialitate Seni Care.