Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Ai nevoie de talonete ortopedice?

Ai nevoie de talonete ortopedice?

Te dor picioarele din nou? Te întrebi dacă o simplă talonetă ar putea ajuta? S-ar putea.

Modelele de talonete ortopedice pe care le poți cumpăra din magazine de tehnica medicala fără prescripție îți pot oferi amortizare și sprijin. Ele pot fi realizate din materiale precum gel, plastic sau spumă. Talonetele se potrivesc în pantofii tăi. Dar nu sunt făcute la comandă pentru picioarele tale. Ele pot oferi suport sau amortizare suplimentară degetelor, tălpilor și picioarelor. Talonetele îți pot face pantofii mai confortabili, dar nu sunt concepute pentru a corecta problemele picioarelor.

Dacă ai probleme de corectare, care necesită tratament, ai nevoie de orteze, care sunt diferite. Sunt dispozitive medicale pe bază de rețetă pe care le porți în pantofi pentru a corecta problemele biomecanice ale picioarelor, cum ar fi problemele legate de modul în care mergi, stai sau alergi. De asemenea, pot ajuta la durerile de picior cauzate de afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, fasciita plantară, bursita și artrita. Ortezele te pot ajuta chiar să eviți intervenția chirurgicală pentru a repara picioarele plate.

Totuși, s-ar putea să nu ai nevoie de dispozitive medicale pe bază de rețetă. Uneori, o talonetă de pantofi fără prescripție medicală va funcționa foarte bine. Vei dori să ceri recomandarea unui podiatru, un medic specializat în îngrijirea picioarelor.


Ce va verifica medicul tău podiatru?

În timpul unei întâlniri, podiatrul tău va efectua imagini 3D ale fiecărui picior și va face o examinare amănunțită. Aceasta ar putea include să se uite la mers și să observe cum se mișcă picioarele, de la glezne la șolduri.

Dacă ai nevoie de orteze, podiatrul tău va face o matriță precisă a picioarelor tale. Acest lucru este important pentru a obține o potrivire. Odată ce matrița este gata, un profesionist o va transforma în orteze rigide sau moi.

Dacă nu ai o problemă așa mare, medicul îți poate recomanda talonete. Atât inserțiile fără prescripție medicală, cât și ortezele personalizate ar trebui să se potrivească contururilor pantofului și să se simtă confortabil. O inserție care îți freacă piciorul în magazin nu se va îmbunătăți acasă. Ortezele realizate din matrițe, conform picioarelor tale ar trebui să se potrivească destul de bine. Dacă nu, spune-i medicului tău podiatru.

Ortezele costă mai mult decât inserțiile deoarece sunt dispozitive medicale pe bază de rețetă.

Programează o consultație cu medicul podiatru pentru a afla de ce ai nevoie și ce funcționează cel mai bine pentru tine. Asigură-te că dispozitivele și accesoriile medicale de care ai nevoie sunt de calitate și durabile!