Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Totul despre scutecele pentru adulți

Totul despre scutecele pentru adulți

Scutecele pentru adulți răspund unei nevoi care îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor de toate vârstele.

Ai probleme de incontinență? Tu sau persoana iubită?

Adulții care poartă scutece sunt mai mulți decât crezi. Unul dintre motivele pentru care scutecele medicale pentru adulți există este păstrarea demnității. Când porți scutece adulti, ai asigurarea că ești acoperit.

Unii adulți care poartă scutece își petrec tot timpul sau cea mai mare parte a timpului în pat, iar scutecele fac parte din viața lor. Pentru alții, poate fi o nevoie în special atunci când participă la evenimente sau știu că nu vor avea o baie în mod regulat în apropiere. Există o gamă largă de experiențe și nevoi acoperite de scutecele pentru adulți pentru bărbați și femei, astfel încât tipurile de scutece pentru adulți variază foarte mult.


De ce adulții poartă scutece?

În cele din urmă, fiecare situație revine la faptul că scutecele pentru adulți oferă mai multă demnitate, siguranță și libertate pentru persoanele care le poartă. Deși sunt asociate în mod obișnuit cu persoanele în vârstă care dezvoltă frecvent scurgeri ale vezicii urinare și alte probleme pe măsură ce îmbătrânesc, este adevărat că oamenii de toate vârstele poartă scutece pentru adulți din motivele lor.


Pentru a satisface nevoile după operație

Un motiv comun pentru care mulți oameni se bazează pe scutece pentru adulți este o intervenție chirurgicală recentă. În timp ce te vindeci de o problemă medicală majoră, poate să nu fie recomandat să pui stres asupra corpului pentru a ajunge la baie la timp de fiecare dată. Recuperarea este adesea dificilă atât fizic, cât și emoțional. A avea accidente în pat provoacă stres asupra corpului pe măsură ce încerci să faci față curățeniei și manevrării acelei situații, precum și stresul emoțional de a te îngrijora că se va întâmpla din nou, de a încerca să ajungi la baie și de a te simți jenat.

În loc de scutece, unele spitale mai utilizează aleze refolosibile pentru a proteja paturile. Acestea sunt ușor de utilizat și schimbat, iar pacienții se simt confortabili și fără griji cu când vine vorba de mers la toaletă.

Purtarea unui scutec pentru adulți în timpul recuperării permite ca vindecarea să aibă prioritate maximă.


Când nu vei fi aproape de o toaletă

Uneori, adulților le este greu să se țină. Când ești în cadrul unui eveniment mare, căutarea celei mai apropiate toalete poate fi o tortură. Este dificil să participi la activitățile la care încerci să faci parte când prima ta prioritate este să mergi la baie și să stai cât mai aproape de ea în orice moment.


Cum îți dai seama de dimensiuni?

Vrei ca potrivirea să fie suficient de confortabilă încât să fii acoperit corespunzător, dar nu atât de strâns încât să te simți inconfortabil. Dacă există urechi laterale în scutece și te strâng când te așezi, atunci trebuie să optezi pentru o mărime mai mare.

Pentru a măsura corect, va trebui să verifici câteva locuri. În primul rând, abdomenul tău, chiar sub buric. Folosește banda de măsurare pentru a obține mărimea precisă și apoi noteaz-o. Vei avea nevoie și de cea mai largă parte a șoldurilor. Oricare dintre mărime este mai mare, este punctul de pornire pentru dimensionarea scutecului pentru adulți. Odată ce le încerci, vei avea o idee mai bună referitor la dimensiune. Reține că, deoarece potrivirile pot fi diferite în funcție de marcă, poate fi necesar să reajustezi mărimea atunci când schimbi scutecele pentru adulți


Cum să schimbi scutecele pentru adulți?

Există multe tipuri diferite de scutece pentru adulți. De exemplu, există scutece de pânză, scutece de unică folosință și scutece de noapte pentru adulți. Există, de asemenea, scutece pentru adulți, pe care va trebui să le tragi așa cum ai proceda în mod normal cu lenjeria intimă, sau scutece cu urechi pe laterale, astfel încât să poată fi trase și scoase fără a fi nevoie să stai în picioare.

Pentru scutecele pentru adulți, acestea vor fi schimbate ca și lenjeria intimă, trăgându-le și dezlipindu-le. Acestea sunt cele mai bune pentru oamenii în situația în care le pot trage și scoate singuri.

Dacă pui un scutec pentru adulți pe altcineva, lucrurile pot fi puțin complicate. Există un stil de învățare. Spală-ți bine mâinile. Dacă ai mănuși, pune-le. Ajută persoana căreia îi schimbi scutecul să-și scoată hainele. Dacă hainele sunt murdare, pune-le într-o pungă de plastic. Când desfaci scutecul, pliază-l cu grijă. Utilizează șervețelele pentru a curăța persoana, asigură-te întotdeauna că ștergi din față în spate. Nu face niciodată greșeala de a face acest lucru în direcția greșită. După ce persoana este curată, este timpul să-ți scoți mănușile, să te speli bine pe mâini și să-ți pui o pereche de mănuși noi.

Inspectează zona. Au nevoie de crema pentru scutece? Dacă da, aplică. Pune-l pe pacient să se rostogolească pe o parte. Așează scutecul între picioare, cu partea mai mare la spate. Este posibil să fie nevoie să învârți spatele scutecului, astfel încât acesta să acopere corect spatele. Pune-l pe purtător să se rostogolească pe spate și apoi să fixeze urechile. Urechea de jos ar trebui să fie într-un unghi în sus, astfel încât să tragă mai strâns. Verifică dacă persoana este încă confortabilă.

Ultimul pas este să verifici potrivirea pentru a te asigura că pare sigură și suficient de strânsă pentru a preveni scurgerile, dar suficient de slăbită pentru a fi confortabil. Întreabă persoana dacă se simte bine și confortabil. Dacă au nevoie de ajutor pentru a se îmbrăca, acum îi poți ajuta să se îmbrace din nou.