Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Ajută ortezele pentru articulații?

Ajută ortezele pentru articulații?

Există multe tipuri de orteze si suporturi ortopedice pentru articulații pe piață care se adresează nevoilor specifice în funcție de problema pe care o ai și de diversele opțiuni de cumpărare. Este important să înțelegi nevoile tale specifice înainte de a ajunge la o orteză. Atunci cand alegi o orteză, îți recomandăm sa ceri sfatul unui specialist care te poate îndruma către tipul de orteză care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.


Care sunt tipurile principale de orteze pentru articulații?

Orteză pentru cot

Orteza simplă este un echipament pe care probabil l-ai văzut. Este folosită pentru multe tipuri de leziuni și după proceduri chirurgicale la încheieturi, coate, umeri sau clavicule.

Când porți o orteză, cotul ar trebui să se potrivească întotdeauna bine în colțul ortezei. Cu cotul în locul potrivit, cel puțin jumătate din mână ar trebui să fie în interiorul ortezei. Este posibil să existe o mică buclă în care poți plasa degetul mare pentru a-ți asigura cotul și mâna în poziție.

Pentru a asigura cea mai bună potrivire, există două locuri în care poți regla orteza. Dacă le ajustezi pe ambele, vei obține o potrivire mai bună decât dacă ajustezi doar una.

Orteza postoperator este folosită cu o pernă specială dedesubt pentru a ține brațul departe de corp. Este adesea folosită după operație la umăr pentru a-ți ține umărul în poziția corectă.

La fel ca cea simplă, dorești să te asiguri că cotul este așezat perfect în colțul ortezei. Perna va merge între orteză și corp și va fi prinsă în jurul corpului tău cu o curea reglabilă. Brațul tău poate fi plasat în față sau pe o parte a corpului.


Orteză pentru genunchi

Orteza simplă pentru genunchi este definită ca un aparat „nefuncțional”. Aceste orteze nu sunt concepute pentru ca purtătorul să poată fi activ. Dacă încerci să faci prea multe în acest aparat, îți va cădea în jurul gleznei.

Este important ca orteza să fie strânsă, dar nu prea strânsă. Dacă orteza este prea strânsă legată de picior, poate întrerupe circulația. De asemenea, este important să ai lungimea potrivită pentru înălțimea și dimensiunea ta. Aceste orteze vin în lungimi diferite, variind de la 30 la 60 cm.

Ortezele sunt concepute pentru a fi purtate după o intervenție chirurgicală sau o rănire gravă. Sunt pentru odihnă, recuperare și reabilitare, și nu pentru exerciții sau sport. Dacă încerci să faci prea multe în aceste aparate, acestea îți vor cădea pe picior, nu îți vor oferi sprijinul necesar și poți prelungi perioada de recuperare.

Ortezele sunt comandate pentru pacienții care au trecut de faza postoperatorie sau pentru leziuni. Cu o orteză poți face exerciții fizice sau juca fotbal etc., dacă medicul tău spune că este ok.

Nu purta orteză peste pantaloni largi! Dacă porți orteze pentru genunchi peste pantaloni, aceștia vor trage orteza în jos.


Orteză cu balamale

Orteza cu balamale stabilizează articulația genunchiului și împiedică oasele să se miște prea mult. Aceasta este bună pentru fracturi.

Dacă orteza îți prinde partea din spate a genunchiului, poți purta o mânecă pentru genunchi cu lycra de bumbac sub orteză. Poți cumpăra mâneca sau lua o pereche de jambiere pe care să le tai.


Mânecile de compresie ajută?

Da, dacă dorești doar să-ți menții genunchiul cald sau dacă ai unele umflături, mâneca de compresie îți va oferi o oarecare ușurare. Cu toate acestea, dacă ai o artrită mai severă sau alte probleme cu genunchiul, îți recomandăm să utilizezi o orteză pentru genunchi cu balamale pentru o stabilizare și protecție îmbunătățite. De asemenea, poți purta o mânecă pentru genunchi sub orteză.