Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Care sunt avantajele ortezei de glezna?

Care sunt avantajele ortezei de glezna?

De cele mai multe ori, orteza pentru glezna e un accesoriu medical deosebit de necesar in nenumarate situatii. In cazul in care te afli intr-un moment mai sensibil din viata ta si ai o problema la nivelul membrelor inferioare, respectiv la cel al gleznelor, e indicat intotdeauna sa consulti medicul si ulterior (evident, doar la recomandarea acestuia), sa te orientezi spre achizitionarea unei orteza glezna portrivita exclusiv pentru nevoile tale.

Intrucat de cele mai multe ori gleznele sunt mai predispuse accidentelor si loviturilor de tot felul, e foarte probabil ca unii din noi sa sufere de anumite afectiuni la nivelul gleznelor. Folosind o astfel de orteza pentru glezna, vom avea parte de absolut toate beneficiile pe care le poate oferi un bandaj de calitate, alaturi de proprietatile benefice, curative, dar si terapeutice necesare nu doar ameliorarii durerilor ci si evitarii agravarii afectiunilor pe termen lung.

Cei care sunt deja familiarizati cu avantajele pe care le prezinta ortezele stiu deja ca aceste accesorii medicale pot reduce oboseala musculara, sa previna crampele si chiar sa combata tromboza venoasa in anumite cazuri.

De cele mai multe ori, unele orteze picior au deja un scop predefinit insa au o utilizare destul de versatila. Asadar, exact din acest motiv fiecare orteza pentru glezna in parte trebuie analizata in prealabil inainte de achizitie. Trebuie sa faci o cercetare amanuntita inainte de a cumpara accesoriu medical, si sa descoperi care sunt de fapt nevoile tale. In functie de situatia ta, vei avea poate nevoie de o orteza fixa, una mobila, una confectionata din materiale dure sau de o orteza pentru glezna confectionata din materiale elastice.


De ce e importanta orteza pentru glezna?

In general, glenza reprezinta un nod complex si plin de responsabilitate al corpului uman. Aceasta preia greutatea intregului corp si o distrubuie picioarelor in mod egal.

De aceea, orice fractura la nivelul gleznelor poate duce la pierderea completa a functionalitatii membrului dar si a performantei persoanei in ansamblu.

Asadar, tratamentul leziunilor de la nivelul articulatiilor gleznei e un proces foarte complex si indelungat – tocmai din acest motiv majoritatea medicilor recurge adesea la utilizarea de accesorii suplimentare.

De obicei, pentru fracturi, se folosesc orteze fixe pe articulatia gleznei drept alternativa la gips sau dupa acesta, drept mijloc de profilaxie. Produsul consta dintr-o baza rigida sau elastica care se muleaza la perfectie pe zona cu problemele, protejand-o pe aceasta de efort fizic excesiv. Astfel, articulatia se afla in pozitie anatomica corecta intr-o stare relaxata, ceea ce face posibila cresterea eficientei refacerii articulatiilor si tesuturilor osoase cartilaginoase.

E-motion e magazinul online de tehnica medicala in care poti gasi cu siguranta ceea ce cauti atunci cand vine vorba de dispozitive medicale.