Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Care sunt cele mai benefice perne ortopedice?

Care sunt cele mai benefice perne ortopedice?

Pernă ortopedică sau cervicală?

Acestea sunt proiectate pentru a corecta poziția corpului în pat sau în timp ce se stă în poziția culcată pe orice altă suprafață.

Uneori sunt denumite și perne terapeutice în baza afirmațiilor că pot ameliora afecțiuni precum durerea de gât, apneea în somn sau insomnia.

Pernele ortopedice au multe dimensiuni și forme, și servesc unor scopuri diferite.

Cele mai populare perne ortopedice sunt cele dreptunghiulare și sunt menite să umple spațiul dintre cap și saltea. Cu toate acestea, nu toate pernele ortopedice sunt menite să susțină capul și gâtul. Unele sunt concepute pentru circumstanțe mai unice, cum ar fi ridicarea picioarelor sau a spatelui. Vom vorbi în special despre pernele ortopedice pentru pat menite să ofere sprijin pentru cap și gât.

Pernele ortopedice sunt menite să-ți corecteze poziția corpului. Este foarte simplu: îndoirile și răsucirile nenaturale ale gâtului și spatelui pot cauza încordări musculare și pot pune presiune asupra nervilor și corpului. Este necesar ca coloana vertebrală să fie dreaptă. Ține-ți coloana dreaptă și vei evita disconfortul, dormind mai liniștit.

Sarcina pernei este să-ți susțină capul și gâtul. În mod ideal, îți menține corpul în ceea ce se numește o poziție neutră de somn. O poziție neutră de dormit menține spatele și gâtul în ​​pozițiile lor ideale. Acest lucru ajută la prevenirea presiunii inutile asupra mușchilor și nervilor. Pernele ortopedice pot face somnul puțin mai ușor.


De ce pernele tradiționale de pat vă poziționează capul și gâtul greșit?

  1. O pernă de grosime incorectă îți va poziționa capul prea sus sau prea jos. Dacă perna este prea subțire, gâtul s-ar putea îndoi în jos într-un unghi ciudat. În schimb, dacă este prea groasă, gâtul se îndoaie nefiresc în sus. Ambele situații pot provoca durere.
  2. O pernă prea moale îți va susține în mod inconsecvent capul și gâtul.

Pernele tradiționale de pat umplute cu puf sau spumă de poliester se prăbușesc adesea sub presiune și nu vă pot susține în mod adecvat capul pe tot parcursul nopții.

În plus, o pernă moale nu vă va oferi cel mai bun sprijin lateral al capului. Perna tradițională își va schimba forma sub greutatea capului și nu va împiedica capul să se întoarcă la stânga sau la dreapta, mai ales dacă dormi pe spate. Acest lucru va duce la răsuciri laterale care pot provoca dureri.

Pentru a te odihni mai bine, ia în considerare o pernă ortopedică! Dacă capul este susținut într-o poziție neutră, mușchii gâtului și spatelui se vor putea relaxa complet. Presiunea asupra mușchilor tăi va fi diminuată și, ca urmare, te vei odihni mai bine. Pernele ortopedice îți pot oferi un sprijin superior pentru cap și gât, permițându-ți să te odihnești cât mai bine posibil.


Cele mai eficiente perne ortopedice sunt:

1. Pernele cu contur

Pernele de contur sau pernele cervicale sunt cel mai adesea realizate din spumă polieterică sau latex.

Ele pot fi mai eficiente decât pernele tradiționale deoarece:

  • Forma lor unică concavă îți țin eficient capul și gâtul, menținând o poziție constantă toată noaptea;
  • Umplutura lor fermă le permite să mențină forma pernei fără a se aplatiza sub greutatea capului.
  • Majoritatea pernelor cu contur nu sunt reglabile.


În timp ce pernele cu contur îți pot menține capul și gâtul poziționate corect în mod constant, ele au unele dezavantaje.

Una dintre cele mai mari probleme este conținutul din spumă deoarece acestea vin într-o formă geometrică predefinită. Acestea se vor prăbuși și se vor conforma oarecum cu forma capului tău, dar nu pot fi strivite sau modelate pentru a susține o mare varietate de poziții de dormit. Mulți oameni își schimbă pozițiile de dormit pe parcursul nopții. Din păcate, o pernă din spumă preformată nu are o formă optimă pentru multe dintre aceste poziții. De obicei, nu poți regla grosimea pernei când aceasta este din spumă. În funcție de forma corpului, de fermitatea saltelei și de pozițiile de dormit, o pernă cu contur poate fi prea groasă sau prea subțire pentru tine.


  • Majoritatea pernelor cu contur nu sunt respirabile.

De obicei ele sunt fabricate din materiale nerespirabile. Lipsa circulației aerului provoacă acumularea de căldură ce rezultă disconfort. Ca rezultat, va absorbi și va reține căldura corpului încet.

În consecință, producătorii se străduiesc să îmbunătățească respirabilitatea prin perforarea pernei cu o rețea de găuri. Acest lucru poate fi eficient, deși sunt încă inferioare celorlalte tipuri de perne.

2. Pernele de hrisca

Pernele din hrișcă sunt perne ortopedice superioare. Suntem mari fani ai pernelor din hrișcă. Umplutura din cocă de hrișcă le face capabile în mod unic de susținere adecvată a capului și gâtului. Miile de carcase minuscule se conformează perfect spațiului dintre cap și saltea, eliminând punctele de presiune care pot cauza durere de gât și spate. Pernele din hrișcă oferă un sprijin ferm și consistent, care îți va menține capul și gâtul confortabile toată noaptea.


  • Pernele din hrișcă sunt reglabile

Pernele de hrișcă de înaltă calitate au întotdeauna fermoar. Un fermoar permite reglarea cantității de umplutură a pernei. Ca rezultat, puteți schimba grosimea pernei pentru un confort maxim, adăugând sau îndepărtând coji de hrișcă.


  • Pernele din hrișcă sunt respirabile

Forma neregulată și goală a cojilor de hrișcă creează spațiu aerului în perna ta. Natura sa respirabilă are ca rezultat o pernă răcoroasă și uscată, care oferă efectul de „partea rece a pernei” toată noaptea.


  • Pernele din hrișcă sunt fabricate din materiale regenerabile naturale

Multe tipuri de perne populare conțin spumă de poliuretan sau poliester care poate emite toxine și agenți cancerigeni care nu sunt buni pentru tine sau mediul înconjurător. Nu are sens să îți riști sănătatea sau să umplii gropile de gunoi cu potențiale deșeuri toxice! În plus, culturile de hrișcă beneficiază de puține îngrășămintele chimice. Nu conține mulți agenți contaminanți care sunt prezenți în alte tipuri de culturi și este sigură pentru familia ta și mediul înconjurător. Reduc deșeurile inutile din depozitele de gunoi și mențin solul sănătos și bogat în nutrienți pentru generațiile viitoare. În mod normal, pernele din hrișcă nu conțin produse de origine animală pentru cei interesați de un stil de viață vegan.

Elimină acum toate crizele de disconfort legate de somn cu pernele din hrișcă!