Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Ce probleme de sanatate se agraveaza in sezonul rece?

Ce probleme de sanatate se agraveaza in sezonul rece?

De regulă, în timpul anotimpului rece se pot agrava mai multe afecțiuni. Atacurile de astm, unele afecțiuni respiratorii, precum și bolile de inimă sunt unele dintre acestea. Ca să eviți îmbolnăvirea dar implicit și acutizarea acestora, îți vom recomanda și câteva măsuri de precauție pe care le poți lua ca să te menții sănătos.


Astmul

Simptomele astmului sunt declanșate în general de un singur factor principal în sezonul răcoros: aerul rece. Printre simptomele astmului se numără și strănutul și respirația sacadată. În special în lunile de iarnă, persoanele care suferă de această afecțiune trebuie să aibă o grijă specială.

Ce poți face pentru a te proteja e să stai cât mai mult în locuri cât mai călduroase, în special în zilele în care se anunță vânt sau viscol. Totodată, e indicat în același timp să iei medicația de astm cu regularitate.


Gâtul inflamat

În sezonul rece, inflamarea gâtului e o altă afecțiune des întâlnită, de cele mai multe ori cauzată de infecțiile virale. Totodată, o altă cauză a inflamației gâtului poate fi și schimbarea de temperatură – de la cald la rece. De aceea, îți recomandăm să ai grijă întotdeauna să îți adaptezi ținuta în funcție de temperatura de afară.

Unul din cele mai eficiente remedii – unele persoane spun că e un remediu “băbesc”, este gargara cu apă călduță cu sare. Această soluție nu e un leac pentru infecție, însă sarea din apă are proprietăți antiinflamatorii, calmând astfel zona inflamată.

Tot ce trebuie să faci pentru a obține această soluție este să dizolvi o linguriță de sare într-o cană cu apă caldă.


Norovirusul

Această afecțiune e produse de o bacterie stomacală și, în general, se manifestă prin vărsături. Deși această afecțiune poate apărea în orice lună a anului, este cel mai frecvent întâlnită pe timp de iarnă. Aceasta se transmite cu repeziciune, în special în grădinițe, școli și hoteluri.

Norovirusul e o afecțiune destul de neplăcută, însă nu îți vă pune viața în pericol și dispare după câteva zile.

Indivizii care se confruntă cu simptome precum vărsăturile și diareea sunt nevoiți să consume multe lichide (apa, ceai, supe) pentru a preveni deshidratarea.


Durerile articulare

În special în sezonul răcoros, persoanele afectate de artrită sunt mult mai predispuse la apariția durerilor articulare. Lunile de iarnă nu sunt o perioadă tocmai bună pentru acești pacienți, deoarece uneori aceștia nu mai răspund nici la efectele tratamentului medicamentos. În unele cazuri, unii pacienți sunt nevoiți să apeleze la o orteza lombara și chiar și la un guler cervical pentru a ameliora durerea.

Orteza lombostatOrteza cervicala cu burete

În această perioadă, medicii recomandă cât mai multă mișcare. Mișcarea stimulează atât organismul cât și psihicul, iar înotul e o activitate ideală pentru atenuarea durerilor de articulații.


Atacurile de inimă

Față de celelalte anotimpuri, atacurile de inimă sunt mult mai frecvente în sezonul rece. Asta se datorează faptului că temperaturile reci măresc tensiunea arterială, făcând inima să fie din ce în ce mai solicitată. În plus, inima trebuie să își mărească puțin activitatea pentru a menține temperatura corpului caldă atunci când e frig afara.

Persoanele sensibile care au probleme cu inima ar trebui să petreacă cât de mult timp se poate în locuri călduroase. De asemenea, îmbrăcatul corespunzător este și el o soluție.