incontinenta-urinara

Multor oameni le este greu să vorbească despre problemele de incontinență, chiar dacă membrii familiei lor știu prin ce trec. Discutarea efectelor secundare ale incontinentei, cum ar fi erupțiile cutanate, iritarea pielii sau mirosurile puternice neplăcute necesită mult curaj și puterea de a fi vulnerabil. Din păcate, mulți oameni care suferă de incontinență o fac în tăcere. În loc să admită că există o problemă și să ceara ajutor, aceștia neagă problema sau găsesc modalități de a face față într-o manieră cât mai privată cu putință. La e-Motion, ne dorim să eliminăm stigmatul social ce însoțește incontinența, și o parte din misiunea noastră implică educarea celorlalți asupra situațiilor sensibile cu care se confruntă indivizii incontinenți. De aceea, am alcătuit o listă cu 6 lucruri pe care o persoană care suferă de incontinență evită să le împărtășească cu apropiații.

1. Produsele destinate incontinentei pot cauza iritații ale pielii

Unele produse pentru incontinenta, cum ar fi scutecele pentru adulți, împiedică golirea involuntară a intestinului și pierderile de urină să murdărească hainele și așternutul. Aceste articole reduc riscul de scurgeri și accidente cauzate de deversare, însă captează gazele și substanțele chimice regăsite în urină și scaun. Fără modificări frecvente și igienă adecvată, riscul de erupții cutanate, iritarea pielii și infecții fungice crește semnificativ.

Problemele legate de piele sunt un efect secundar comun al produselor pentru incontinență, însă sunt foarte ușor de prevenit. Dacă persoana în cauză este mobilă și se poate schimba singură, incurajeaz-o să își igienizeze corespunzător zona genitală cu un prosop cald și săpun, sau cu un șervețel antibacterian după fiecare scurgere. În cazul în care are pielea sensibilă, roag-o să aplice o pudră sau un unguent rezistent la umiditate, pentru a reduce acumularea de ciuperci și bacterii. Dacă persoana este imobilă, da-i o mână de ajutor atunci când vine vorba de curățare și aplicarea produsului.

De asemenea, e de ajutor să te asiguri că persoana care suferă de incontinență poartă un scutec de dimensiune corectă. Dacă se confruntă cu mâncărime sau roșeață ca rezultat al unui produs prea strâmt, o mărime mai mare poate ajuta la tratarea și prevenirea disconfortului pielii.

Super Seni Quatro XL

2. Cercetarea produselor de specialitate nu este ușoară 

Multe din persoanele care beneficiază de îngrijire se bazează pe membrii familiei sau pe îngrijitori profesioniști pentru a se ocupa de cumpărături, garderobă și alte nevoi de bază. Prin urmare, nu sunt familiarizați cu gama largă de produse de incontinență disponibile în prezent. În loc să întrebe despre lenjerie de corp mai discretă sau mai rezistentă la apă, ei presupun că acele scutece adulti pe care le poartă în mod regulat sunt singura opțiune. Această ezitare de a vorbi deschis îi poate împiedica să se bucure de activități cu prietenii sau nepoții. 

Așadar, încurajează persoana care suferă de incontinență să vorbească deschis. Dacă nu este mulțumită de produsele pe care le folosește și își dorește să exploreze și alte opțiuni, treci la acțiune. Comandă mai multe tipuri diferite și cere-i persoanei în cauză să le poarte câteva zile sau o săptămână. E posibil să dureze puțin până va lua o decizie, dar trebuie să găsești un material, un stil și o mărime care să răspundă nevoilor acesteia.

3. Mirosurile, scurgerile sau deversarea pot provoca sentimente de rușine și anxietate 

Incontinența fecală și urinară afectează diferit fiecare persoană în parte. Pentru unii, scurgerile sunt previzibile, în timp ce pentru alții apar destul de rar sau cu puține avertismente. Deși e complet normal, rușinea asociată cu scurgerile și mirosurile îi determină pe mulți pacienți cu incontinență să își limiteze interacțiunile sociale și să rămână acasă. Această izolare duce adesea la probleme mai grave de sănătate mintală, inclusiv anxietate și depresie.

Așadar, amintește-i persoanei respective că scurgerile sunt efecte secundare normale ale incontinentei. Dacă aceasta nu se simte confortabil să vorbească cu tine, incurajeaz-o să facă o vizită medicului primar sau unui consilier psihologic. Vorbitul despre aceste sentimente poate normaliza situația și îi poate oferi respectivului un sentiment de putere. Mai mult decât atât, multe scutece pentru adulți conțin o tehnologie avansată de absorbție a mirosurilor și de ventilație. Acești factori fac accidentele mult mai greu de detectat. 

4. Produsele destinate incontinentei sunt adesea voluminoase și greu de ascuns

Unii oameni evită să vorbească despre incontinență de teamă să nu fie nevoiți să poarte produse voluminoase și incomode. Cineva care se mândrește cu aspectul său ar putea presupune că nu va mai putea purta ținute la modă, înlocuindu-le cu treninguri sau multiple straturi de haine. Majoritatea produselor moderne de incontinență sunt fabricate din materiale absorbante, asemănătoare unei pânze. Acestea imită aspectul, textura și senzația boxerilor tradiționali, a slipului sau a lenjeriei intime, dar încorporează o tehnologie care elimină umezeala și mirosurile, protejând pielea. 

Seni Fix Plus Chilot elastic de sustinere
Seni Fix Plus Chilot elastic de sustinere

5. Incontinența provoacă pierderea vieții private și a independenței

Persoanele cu probleme de mobilitate se bazează adesea pe îngrijitori pentru schimbarea scutecului sau asistență în folosirea toaletei. Solicitarea ajutorului pentru o astfel de sarcină de bază poate declanșa sentimente de rușine, vinovăție și chiar furie. Dacă te îngrijești de un părinte, ar putea fi dificil pentru el să renunțe la rolul de protector. 

Toată lumea are nevoie de ajutor din când în când. Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru se schimbă ca parte a procesului natural de îmbătrânire. Amintește-i persoanei că nu ești acolo că să o “dădăcești” sau să o faci să se simtă incomod. În schimb, spune-i că îți dorești să o ajuți și să o faci să se simtă ​puternică și independentă.

6. Incontinența necesită o schimbare a stilului de viață 

Problemele de incontinență limitează adesea independența. La urma urmei, e dificil să planifici o călătorie spontană dacă toată energia ta psihică e consumată urmărind cea mai apropiată baie și asigurându-te că ai tot ce e necesar pentru a te schimba rapid și fără probleme. Dar acesta este cel mai puțin stresant aspect. Persoanele afectate de incontinență ar putea fi nevoite să își modifice dieda, să scadă în greutate sau să-și limiteze aportul de lichide. 

De aceea, e important să îi reamintești persoanei că ești mândru de angajamentul pe care îl face pentru a se adapta acestor schimbări. Ca să atenuezi întotdeauna îngrijorările legate de accidentele neașteptate, include în geanta de călătorie și schimburi curate de haine, șervețele și produse de rezervă pentru incontinență. De asemenea, îți recomandăm să elimini băuturile diuretice, precum cafeaua, ceaiul sau sucul acid, din dieta persoanei respective. 

Acum că știi puțin mai multe despre problemele pe care cei afectați de incontinență le pot întâmpina, asigură-te că le arăți întotdeauna toată dragostea și sprijinul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *