Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Talonete ortopedice: ce beneficii oferă acestea

Talonete ortopedice: ce beneficii oferă acestea

În timpul mersului sunt antrenați toți mușchii corpului, nu doar cei ai picioarelor. Astfel, din cauza modelelor nepotrivite de pantofi, pot apărea o serie de afecțiuni cauzate de faptul că talpa piciorului nu atinge solul în totalitate – unele zone rămânând în aer, altele fiind mult prea solicitate. Senzația de picioare grele, durerile la nivelul articulațiilor sau al călcâiului, înțepăturile în zona tălpii piciorului și durerile degetelor – toate acestea se pot remedia prin intermediul unor talonete ortopedice de calitate. În ziua de azi, există posibilitatea de a avea talonete personalizate exclusiv după forma piciorului tău.

Ce reprezintă aceste talonete ortopedice?

Talonetele – cunoscute și ca susținători plantari, reprezintă practic niște proteze externe cu o structură interioară modelată special după forma piciorului tău, astfel încât să poată fi introduse cu ușurință în încălțăminte. Talonetele ortopedice sunt niște orteze fabricate din materiale biocompatibile, care sunt folosite în tratarea unor diverse patologii și leziuni la nivelul tălpii și al degetelor de la picioare.

Altfel spus, acestea sunt practic niște branțuri pentru încălțăminte, care vin în varianta standard (de serie) – și care se găsesc în marea majoritate a farmaciilor și supermarketurilor, sau în varianta personalizată – executată în urma scanării tălpii, talonetele fiind personalizate exclusiv în funcție de afecțiunile celui care le poartă.

Care este diferența dintre talonetele de serie și talonetele personalizate?

Principala diferență între talonetele de serie și talonetele personalizate este materialul din care acestea sunt confecționate.

Talonetele de serie, regăsite de regulă în farmacii și magazine accesibile tuturor, sunt fabricate din plastic, silicon sau cauciuc. Pe de altă parte, aceste talonete ortopedice personalizate nu au nimic în comun cu cele de serie. Susținătorii plantari personalizați sunt realizați din materiale anatomice, studiate și verificate de podologi experimentați, și sunt capabile să susțină greutăți corporale până la 300 de kg. Mai mult de atât, structura științifică a acestora poate modifica cu succes centrul de greutate al corpului în timpul mersului.

Așadar, talonetele comercializate în farmacii reprezintă doar niște produse de serie, fabricate din materiale nedeformabile. Acestea oferă doar un minim de susținere și nu sunt atât de eficiente în ameliorarea afecțiunilor deoarece nu au o construcție personalizată, sau un sistem care să corecteze defectele picioarelor în mers. Talonetele de serie oferă o senzație superficială de confort al picioarelor, fără însă a interveni prin corecție la nivelul structurii osoase. Întrucât fiecare picior are o anumită structură, implicit există și o anumită afecțiune de prevenit sau remediat. Din acest motiv, talonetele plantare personalizate sunt alegerea cea bună.

Magazinul nostru de tehnică medicală pune la dispoziție persoanelor care suferă de afecțiuni ale boltei plantare transversale și longitudinale orteze corectoare de statică a piciorului sub forma de talonete ortopedice personalizate, care au rol de a stabiliza și corecta poziția calcaneului.




Ortezele noastre sunt realizate din materiale elastice de natură organică (silicon, polimeri sau gel). În magazinul nostru vei găsi orteze separatoare pentru deget, orteze pentru monturi (hallux valgus), inele și benzi protectoare pentru degete, dar și talonete plantare din silicon pentru călcâi sau talpa piciorului.

Când sunt necesare talonetele ortopedice?

Talonetele ortopedice se folosesc de obicei pentru a reduce zonele de înaltă presiune din picioare, dar și pentru a stabiliza alinierea acestora.

Ele sunt utilizate frecvent pentru ameliorarea simptomelor de fasceita plantară, a durerilor de călcâie, sau a leziunilor picioarelor și a gleznelor, dar și în tratarea platfusului sau a altor malformații congenitale.

Mai mult de atât, talonetele utilizate în scop terapeutic sunt menite să corecteze diverse patologii ale piciorului. Dintre acestea, amintim:

  • Hallux valgus (monturi);
  • Fasceita plantară – manifestată prin durere ascuțită și tensiune la nivelul călcâiului;
  • Pinteni calcaneeni;
  • Afecțiuni ale tendonului lui Achile;
  • Picior scobit (opusul platfusului, implică boltă ridicată)
  • Platfus (boltă căzută);
  • Afecțiuni ale degetelor (degete în ciocan, degete gheară, degete suprapuse);
  • Bătături, bășici și unghii încarnate;
  • Metatarsalgia’
  • Bursită plantară;
  • Diferența de înălțime dintre un membru și celălalt, rezultată în urma unui accident sau a unei intervenții chirurgicale la unul din membrele inferioare.

Beneficiile talonetelor

Susținătorii plantari modelează natural talpa piciorului, mențin membrul inferior într-o poziție neutră și îl protejează de o presiune excesivă. În plus, talonetele ortopedice ameliorează durerea la nivelul piciorului, gleznei și al spatelui. Acestea îmbunătățesc echilibrul, mențin alinierea corectă a piciorului, susțin călcâiul, previn depunerea de calusuri și au rol de absorbție a șocului și a presiunii la nivelul piciorului. Mai mult de atât, talonetele îți vor permite să stai un timp mai îndelungat în picioare, fără a resimți disconfort.

Înainte de a achiziționa o pereche de talonete ortopedice, consultă un medic ortoped sau un doctor podolog.