fbpx

Termeni si conditii

TERMENI SI DEFINITII

E-motion* Reprezinta brandul comercial al S.C. TZMO ROMANIA S.R.L. cu sediul în Sat Olteni, Comuna Clinceni, Șoseaua de Centura nr.3E, Județul Ilfov, avand numar de ordine in Registrul Comertului J23/6006/2018, cod unic de inregistrare fiscala RO 9693687.

Vanzatorul* S.C. TZMO ROMANIA S.R.L. cu sediul în Sat Olteni, Comuna Clinceni, Șoseaua de Centura nr.3E, Județul Ilfov, avand numar de ordine in Registrul Comertului J23/6006/2018, cod unic de inregistrare fiscala RO 9693687.

Site* Reprezinta platforma/magazinul online prezent la adresa web www.e-motion.ro.

Documentul* Reprezinta acesti/aceste termeni si conditii.

Contractul* Reprezinta contractul la distanta si fara prezenta simulata, incheiat intre vanzator si cumparator.

Cumparatorul* Reprezinta orice persoana juridical, ONG sau persoana fizica, majora, care efectueaza o comanda telefonica sau online pe www.e-motion.ro, Magazin online de tehnica medicala si produse pentru recuperare si ingrijire, fie ca isi face cont sau nu.

Utilizatorul* Reprezinta orice persoana fizica majora sau persoana juridical, care, in urma finalizarii procesului de creare a contului de utilizator, isi da acordul cu privire la clauzele mentionate in sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Contul* Reprezinta acea pagina a utilizatorului, formata din adresa de e-mail si parola acestuia, care permite transmiterea comenzii continand informatii despre comparator/utilizator si istoricul acestuia in platforma online www.e-motion.ro. Utilizatorul are obligatia ca toate informatiile furnizate la crearea contului sa fie introduse corect si sa fie complete.

Cosul meu* Reprezinta sectiunea din cont care permite cumparatorului sau utilizatorului sa adauge produsele sau serviciile pe care doreste sa le achizitioneze de pe www.e-motion.ro, magazin online de tehnica medicala si produse pentru recuperare si ingrijire. In cazul in care comanda nu se finalizeaza cumparatorul sau utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre www.e-motion.ro, de urmarire a produselor si serviciilor adaugate in cos, prin primirea de mesaje comerciale.

Comanda* Reprezinta documentul electronic utilizat ca mijloc de comunicare intre www.e-motion.ro, Magazin online de tehnica medicala si produse pentru recuperare si ingrijire, si comparator, prin care acesta din urma transmite www.e-motion.ro, prin intermediul site-ului, decizia sa de a achizitiona de pe acesta produse si servicii.

Tranzactia* Reprezinta atat incasarea, cat si rambursarea (dupa caz), a unei sume rezultata din vanzarea unui produs si/sau serviciu de catre E-motion, cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre vanzator, indiferent de modalitatea de livrare a produselor vizate.

Sectiunea Favorite* Permite cumparatorului sau utilizatorului sa genereze liste cu produse sau servicii, in vederea unei eventuale achizitii. Cumparatorul sau utilizatorul vor beneficia astfel de serviciul pus la dispozitie de catre www.e-motion.ro, Magazin online de tehnica medicala si produse pentru recuperare si ingrijire, de urmarire a produselor si sau serviciilor prin comunicari comerciale.

Lista din sectiunea Favorite* Reprezinta pagina generata in sectiunea Favorite, in care cumparatorul sau utilizatorul a adaugat produse sau servicii pe care doreste sa le urmareasca pentru o eventuala achizitie si pe care, ulterior, le poate sterge sau adauga in cosul de cumparaturi, denumit in site “Cosul meu”.

Produse si Servicii* Reprezinta orice produs sau serviciu listat pe www.e-motion.ro, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului incheiat prin finalizarea comenzii.

Campania* Reprezinta actiunea de afisare in scop comercial a unui numar limitat de produse sau servicii, pentru o perioada limitata de timp, stabilita de catre vanzator sau, acolo unde este cazul, de catre vanzator si partenerii acestuia.

Comunicarile comerciale* Reprezinta orice tip de mesaj ce contine informatii generale sau tematice, informatii cu privire la produse similare sau asociate, informatii cu privire la oferte sau promotii, precum si alte comunicari comerciale, trimis catre utilizatorii sau cumparatorii de pe www.e-motion.ro. Comunicarile comerciale pot fi efectuate de care www.e-motion.ro prin e-mail, SMS, telefonic si vizual, prin intermediul bannerelor, textelor informative, promotionale si prin intermediul materialelor video disponibile in paginile site-ului www.e-motion.ro.

Continutul*

Reprezinta:
1. Toate informatiile de pe www.e-motion.ro, care pot fi vizitate, vizualizate sau accesate prin utilizarea unui computer, dispozitiv mobil smart, televizor smart sau tableta;
2. Continutul oricarui e-mail trimis cumparatorului de catre www.e-motion.ro prin orice mijloc informatic posibil.
3. Orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al magazinului online www.e-motion.ro cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
4. Informatii legate de produsele si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de www.emotion.ro la momentul accesarii site-ului de catre utilizator.
5. Date referitoare la vanzator.

Specificatiile* Reprezinta toate datele tehnice sau textele de prezentare ale produselor si serviciilor, afisate in descrierea acestora.

Recenzia* Reprezinta evaluarea scrisa de un detinator sau beneficiar al unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale.

Rating-ul* Reprezinta modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui utilizator sau comparator, fata de un produs. Acesta este afisat sub forma de stele, fiecare produs afisat in paginile www.e-motion.ro putand primi un punctaj de la una la cinci stele. Rating-ul va fi asociat intotdeauna recenziei scrise de uilizator sau cumparator asupra unui produs sau serviciu.

Comentariul* Reprezinta textul lasat in paginile www.e-motion.ro de catre utilizator sau comparator, cu scop laudativ sau critic, pe marginea unei recenzii sau ca raspuns sau completare a unui alt comentariu.

Intrebarea* Reprezinta textul formulat la adresa altor utilizatori sau cumparatori, cu scopul de a obtine informatii suplimentare despre bunurile sau serviciile aflate in pagina respective de pe www.e-motion.ro.

Raspunsul* Reprezinta textul scris si transmis utilizatorului sau cumparatorului care a adresat o intrebare in pagina unui anumit produs afisat pe www.e-motion.ro. Raspunsul poate fi transmis utilizatorului sau cumparatorului, atat de catre un alt utilizator sau comparator, cat si de catre un reprezentant al www.e-motion.ro, Magazin online de tehnica medicala si produse pentru recuperare si ingrijire.

Taxa de timbru verde* Reprezinta valoarea exprimata in lei, platita de catre vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.


DOCUMENTE CONTRACTUALE


INFORMATII GENERALE

a) Prin inregistrarea unei comenzi pe site-ul www.e-motion.ro, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare, telefonica sau e-mail, prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

b) Notificarile primite de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii, au rol de informare si nu reprezinta acceptarea acesteia. Notificarile se fac electronic, prin e-mail sau telefonic.

c) Din motive justificate vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor sau serviciilor comandate, anuntand cumparatorul pe e-mail sau telefonic, returnand acestuia diferenta din suma achitata.

d) Contractul se considera incheiat intre www.e-motion.ro si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la www.e-motion.ro, pe e-mail sau SMS, notificarea de expediere a comenzii.

e) Pentru comenzile ce urmeaza a fi livrate pentru ridicare din magazinul E-motion, preturile si rezervarile produselor sau serviciilor sunt valabile 48 (patruzecisiopt) de ore de la inregistrarea comenzii de catre cumparator.

f) Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre www.e-motion.ro pe site vor sta la baza contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre www.e-motion.ro sau un furnizor al acestuia pentru produsele achizitionate.


CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

E-motion.ro poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, fara acordul Cumparatorului. E-motion va notifica cumparatorul telefonic, prin SMS sau email, nefiind necesar acordul acestuia.


TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra produselor va fi transferata la livrare acestora, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata de catre comparator in comanda. Prin livrare se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de catre personalul www.e-motion.ro.


GARANTIILE

a) Toate produsele comercializate de catre E-motion.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi si provin din surse autorizate de fiecare producator sau partener in parte.

b) In cazul tuturor produselor vandute de e-motion.ro, instructiunile de utilizare si certificatele de garantie sunt emise direct de producator.


LEGEA APLICABILA SI LITIGIILE

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre E-motion.ro si utilizatori sau cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente de la sediul detinatorului site-ului www.e-motion.ro.


FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen sau in mod corespunzator este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este un eveniment imprevizibil, in afara controlului partilor, care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.


POLITICA DE VANZARE ONLINE


INFORMATII GENERALE

a) Efectuarea unei comenzi este permisa oricarui utilizator sau cumparator. Din motive justificate E-motion.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul unor utilizatori sau cumparatori in vederea efectuarii unor comenzi si/sau la unele dintre modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii utilizatorului sau cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel www.e-motion.ro. In oricare dintre aceste cazuri, utilizatorul sau cumparatorul se poate adresa E-motion, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor restrictive.

b) Comunicarea cu E-motion.ro se poate realiza prin interactiune directa, inclusiv prin suport online, telefonic sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” de pe www.e-motion.ro. E-motion are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

c) In cazul unui volum de trafic suspect sau neobisnuit de mare, provenit din partea unei retele de internet, E-motion isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor sau cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului www.e-motion.ro.

d) E-motion poate publica pe site informatii despre produse sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt partener cu care E-motion are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si/sau in limita stocului disponibil.

e) Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe www.e-motion.ro sunt exprimate in Lei si includ T.V.A.

f) In conditiile prevazute de lege, pretul produselor electronice afisat pe www.e-motion.ro include taxa de timbru verde.

g) In cazul platilor online E-motion nu este si nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre cumparator, spre exemplu comisioanele de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia nu este Leul. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta doar cumparatorul.

h) Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor sau a serviciilor disponibile pe www.e-motion.ro nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

i) Cumparatorului i se poate solicita, fara a fi obligat sa onoreze, inscrierea unei recenzii legate de produsul achizitionat. Solicitarea se va face pe mail la adresa furnizata de cumparator la creeare contului. Astfel de solicitari au ca scop contributia cumparatorului la informarea altor posibili utilizatori sau cumparatori de pe www.e-motion.ro.


COMANDA

a) Orice cumparator poate efectua comenzi pe www.e-motion.ro, magazin de tehnica medicala, produse pentru recuperare si intretinere, prin adaugarea produselor sau serviciilor in cosul de cumparaturi. Dupa adaugarea acestora cumparatorul poate finaliza comanda efectuand plata, alegand una dintre modalitatile disponibile. Un produs sau serviciu adaugat in cos este disponibil pentru achizitie doar in situatia in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea in cosul de cumparaturi a unui produs sau serviciu, fara a finaliza comanda, nu atrage dupa sine inregistrarea acesteia, implicit nici rezervarea automata a elementelor adaugate in cos.

b) Prin finalizarea comenzii cumparatorul isi da consimtamantul ca datele furnizate, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii respectivei comenzi.

c) Prin actiunea de finalizarea a comenzii cumparatorul isi da acordul ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil, agreat de catre vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

d) E-motion poate anula o comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

1* Respingerea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

2* Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de E-motion, in cazul platii online;

3* Datele pe care cumparatorul le-a furnizat pe www.e-motion.ro sunt incomplete sau false;

4* Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un bun sau sa renunțe la un serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, respectand politicile de retur enuntate pe www.e-motion.ro, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs sau renunțare la un serviciu expiră în termen de 14 zile de la ziua in care cuparatorul intra in posesia acestuia.

e) In cazul in care cumparatorul decide sa se retraga din contract, acesta va putea completa online formularul de retur disponibil pe www.e-motion.ro.

f) In situatia in care cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 (treizeci) zile de la data informarii vanzatorului de catre cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract. Suma va fi returnata astfel:

1* Pentru Comenzile achitate cu card bancar: Prin restituire in contul din care a fost efectuata plata.

2* Pentru Comenzile achitate cu OP: Prin virament bancar.

3* Pentru Comenzile achitate ramburs sau cu numerar in magazinul E-motion: Prin restituire numerar in magazin sau prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de client.

g) Vanzatorul nu va efectua rambursarea sumei pana la primirea produselor vandute pentru a se asigura ca sunt conforme;

h) In cazul in care produsul returnat se afla intr-o stare care nu mai permite sa fie vandut ca produs nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, produsul este deteriorat), www.e-motion.ro isi rezerva dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea produsului in stadiul initial sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat. In cazul in care cumparatorul nu este de acord cu perceperea taxei, poate solicita reexpedierea produsului, cheltuielile de transport fiind suportate de catre cumparator.


PLATA SI FACTURARE

a) Toate preturile produselor si serviciilor afisate pe www.e-motion.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

b) Pretul, modalitatea si termenele de plata sunt mentionate clar in fiecare comanda, E-motion emitand catre cumparator o factura pentru produsele sau serviciile livrate. Cumparatorului are obligatia sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

c) E-motion.ro va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii in format electronic, prin adaugarea facturii in contul cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de cumparator in contul sau.

d) Pentru o corecta comunicare a facturii, cumparatorului ii revine obligatia de a-si actualize, ori de cate ori este cazul, datele din contul sau.

e) Prin actiunea de finalizare a comenzii, cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre E-motion.ro in contul sau, sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in contul sau.

f) In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 36 (treizecisisase) de ore in cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: contact@e-motion.ro.

g) E- motion.ro nu va avea acces la datele cardurilor de plata ale utilizatorilor sau cumparatorilor. Nici E-motion si nici procesatorul de plati integrat in site nu va avea acces, deci, nu va stoca datele cardurilor de plata ale utilizatorilor. La aceste date vor avea acces doar institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate utilizatorul sau cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

h) Pentru motive de securitate a tranzactiilor recomandam utilizatorului sau cumparatorului sa nu ramana logat pe www.e-motion.ro si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa.


LIVRAREA COMENZII

Selectati optiunea „Livrare prin Curier” daca optati pentru livrarea coletului la adresa indicata in contul dumneavoastra. Comanda va fi livrata prin intermediul unui operator al serviciului de curierat rapid. Costul de livrare sunt suportate exclusiv de catre comparator si pot varia in functie de distanta, volum si greutate.

Costurile de livrare sunt:

COST LIVRARE COMENZI CU VALOARE MAI MICA SAU EGALA CU 250 LEI = 25 LEI

In cazul in care coletul trebuie expediat intr-o localitate care nu se afla pe lista celor in care prestatorul serviciului de curierat are colaboratori, la cei 25 de lei se va adauga o TAXA FIXA DE KM SUPLIMENTARI IN VALOARE DE 28 LEI

COST LIVRARE COMENZI CU VALOARE MAI MARE DE 250 LEI = TRANSPORT GRATUIT

In cazul in care optati pentru varianta RIDIC DIN MAGAZINUL e-motion, ridicarea produselor comandate nu va implica niciun cost suplimentar.

E-motion va asigura ambalarea corespunzatoare a tuturor produselor comandate si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.


RASPUNDEREA

a) E-motion nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel, pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al utilizarii produselor dupa livrare sau pentru pierderea acestora.

b) Prin crearea si utilizarea contului, utilizatorul sau cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont si pentru gestionarea accesarii acestuia. Utilizatorul este direct responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.

c) Prin crearea si utilizarea contului, utilizatorul sau cumparatorul accepta, in mod expres, Termenele si Conditiile site-ului www.e-motion.ro in versiunea actualizata si comunicata in sectiunea Termeni si conditii.

d) Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului www.e-motion.ro pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare corespunzatoare sau orice alte modificari ale cerințelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe site versiunea modificata a documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestuia.

PROPRIETATE INTELECTUALA

a) Continutul site-ului www.e-motion.ro, incluzand logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia, suntproprietatea exclusiva a SC. TZMO ROMANIA SRL, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturileobtinute in acest sens in mod direct sau indirect, prin licente de utilizare si/sau publicare.

b) Cumparatorului sau utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea,transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea,includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original, includerea oricarui Continutin afara Site-ului www.e-motion.ro, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor ale-motion asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unormateriale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordulscris expres al e-motion.ro.

c) Cumparatorul sau utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai inscopuri personale sau non-comerciale;

d) Niciun Continut transmis catre utilizator sau cumparator, prin orice mijloc decomunicare sau dobandit de acesta prin orice mijloc nu constituie o obligatie contractuala dinpartea E-motion.

e) Este interzisa orice utilizare a Continutului site-ului www.e-motion.ro in alte scopuridecat cele premise expres prin prezentul Document.

INFORMATII PRIVIND DEEE

Deseurile de echipamente electrice si electronice (denumite in continuare DEEE) suntechipamentele electrice si electronice care constituie deseuri in sensul pct. 9 din anexa nr. 1 laLegea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor, republicata, inclusiv componentele,subansamblele si produsele consumabile care fac parte integranta din produs in momentul incare acesta devine deseu.

DEEE pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatiiumane in cazul in care nu sunt colectate separat.

In conformitate cu O.U.G. nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice,Cumparatorii vor avea in vedere urmatoarele:

a) Cumparatorii au obligatia de a colecta separat DEEE si de a nu elimina DEEE impreuna cudeseurile municipale nesortate;

b) La furnizarea unui produs nou, la solicitarea Cumparatorului, distribuitorii sunt obligati sapreia DEEE in sistem “unul la unul”, in mod gratuit, in aceleasi conditii precum cele de livrare aprodusului nou, daca echipamentul este de tip echivalent si a indeplinit aceleasi functii caechipamentul nou furnizat si sa informeze cumparatorul despre aceasta posibilitate inainte deachizitionarea produsului.

Costurile colectarii, tratarii si eliminării in conditii de protectie a mediului sunt evidentiateseparat prin taxa verde.

X