perfuzor

Perfuzoarele sunt folosite în mod obișnuit în procesul de îngrijire a pacienților atât în unitățile medicale publice sau private, cât și în procedurile de îngrijire la domiciliu, fiind nevoie ca alegerea acestora să se facă cu mare atenție. Despre factorii pe care este nevoie să îi aveți în vedere, respectiv despre caracteristicile unui bun perfuzor veți afla mai multe din acest articol.

Cum alegeți un perfuzor potrivit pentru nevoile specifice ale pacienților?

Este important să țineți seama de anumite aspecte în vederea alegerii unui perfuzor potrivit nevoilor specifice ale pacienților – pentru că, de fapt, acesta este principalul aspect de care trebuie să țineți seama în momentul în care faceți o astfel de alegere. 

În acest sens, este important să țineți cont de tipul terapiei sau tratamentului pentru care perfuzorul va fi utilizat – dacă este vorba despre hidratare generală, despre transfuzie de sânge, despre administrarea unor medicamente intravenoase și altele. În același timp, este recomandat să țineți cont de viteza și de precizia administrării – în acest sens, trebuie verificate specificațiile, respectiv performanța perfuzorului în ceea ce privește administrarea lichidului în mod constant, conform prescripției medicale. 

Caracteristicile unui perfuzor potrivit 

Este important ca un astfel de dispozitiv medical să fie simplu și sigur în utilizare. Acesta trebuie să reducă riscul de contaminare sau de puncții accidentale și să poată fi evitată apariția unor reacții alergice. 

Acestea, dar nu numai, sunt principalele motive pentru care este recomandată alegerea unui perfuzor cu ac din plastic. Plasticul este mult mai ușor de curățat și de sterilizat, iar suprafața netedă a acestuia minimizează acumularea de bacterii sau de alte microorganisme care ar putea duce la apariția unor infecții nedorite. 

Acul din plastic este și cel care oferă un confort mai mare pacienților, fiind mai ușor de folosit de către personalul medical. Acesta este realizat dintr-un material moale, flexibil, astfel că este redus disconfortul, dar și senzația de durere în momentul în care acestea este inserat sau extras. 

Alte avantaje oferite de un perfuzor cu ac din plastic 

Un astfel de perfuzor oferă, de asemenea, un plus în ceea ce privește reducerea riscului de puncții accidentale, dar și pentru evitarea apariției unor reacții alergice. Perfuzoarele cu ac din plastic asigură siguranța în administrarea de medicamente sau soluții intravenoase, iar în cazul unor mișcări nedorite este mult mai greu ca personalul medical să provoace disconfort sau durere pacienților prin eventuale puncții accidentale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *