Dispozitivele ajutătoare sunt echipamente care ajută oamenii să se deplaseze într-o toaletă și în afara acesteia. Există multe varietăți de dispozitive ajutatoare pentru baie.

Tipuri de dispozitive ajutătoare pentru toaletă:

Cadru de toaletă

Se referă la un echipament care ajută pe cineva să se deplaseze mai ușor într-o toaletă și să iasă din aceasta. Este un echipament plasat peste o toaletă care oferă sprijin pentru brațe și/ sau înălțime crescută pentru a ajuta utilizatorul să împingă în sus și-n jos.

Există variații de ajutătoare pentru toaletă de transfer care se fixează pe vasul de toaletă sau în jurul tăvii de toaletă și vin cu diferite caracteristici, inclusiv înălțimi reglabile a scaunului, suporturi pentru brațe rabatabile și accesorii pe vas.

Dispozitive pentru igienă personală

Această clasă de ajutor pentru toaletă ajută utilizatorul cu igiena personală. Acestea pot include suporturile pentru hârtie igienică și bideurile.

Alte dispozitive ajutătoare pentru toaletă sunt:

  • Scaune toaleta
  • Bară de prindere pentru toaletă
  • Comodă mobilă
  • Comodă de noptieră

Selectarea echipamentelor de toaletă pentru individ poate fi destul de complicat deoarece există o mulțime de factori de luat în considerare.

  1. Măsurătorile toaletei/ baii: Dimensiunile acestora vor avea un impact mare asupra persoanei.
  2. Antropometrie: greutatea corporală, înălțimea și caracteristicile individuale ale utilizatorului.
  3. Funcția fizică: cum ar fi capacitatea de a trece de la șezut la statul în picioare, echilibru – atât așezat, cât și în picioare, sprijin pentru spate.
  4. Factori cognitivi: ușurință în operare.

Un terapeut va lua în considerare acești factori, precum și alte metode de evaluare pentru a prescrie cea mai adecvată soluție clinic.

Considerăm că ajutoarele pentru toaletă pot fi o intervenție de succes pentru îmbunătățirea siguranței și a independenței acasă, în special pentru cei cu limitări fizice.

Căderile pot apărea în și în jurul băii, în special în legătură cu transferurile în baie. Pentru un adult în vârstă sau o persoană cu dizabilități, limitările de forță și echilibru pot face dificil transferul pe/ de pe o toaletă sau să se îmbrace/ dezbrace pe toaletă, crescând acest risc de cădere și rănire.

În plus, toaleta este o sarcină foarte privată, prin urmare, menținerea independenței atât cu transferul în și în afara toaletei, cât și efectuarea igienei personale a toaletei, este importantă pentru menținerea demnității și a intimității.

Toaleta este o sarcină zilnică naturală care nu poate fi evitată, de aceea este important să ne asigurăm să creăm un mediu optim pentru a îmbunătăți siguranța, confortul, independența și igiena personală a unei persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *