Cum să menținem sistemul digestiv sub control

Sistemul digestiv reprezintă o problemă care uneori ne poate provoca un disconfort major. Sunt zile în care consumăm un fel de mâncare mai greu, cu multe grăsimi, carbohidrați care ulterior ajunge să ne provoace neplăceri. Mai ales de sărbători, când avem tendința de a mânca mai mult și mâncăruri mai grase, este bine să știm cum să ne pregătim stomacul, dar în același timp să îl protejăm. În special dacă știți că aveți un stomac mai sensibil sau un colon iritabil sau chiar probleme cu ficatul este bine să evităm aceste mâncăruri sau dacă vreodată ajungem să mâncăm ceva care nu este tocmai bun pentru organism, important este să nu suportăm prea tare consecințele. 

Aducând în discuție ficatul, acesta are foarte multe roluri în organism, fiind responsabil de secreția biliară și de sinteza colesterolului și lipidelor. De asemenea, acesta are și rol imunitar. Ficatul foarte fi afectat foarte mult de alimentația noastră, prea multe grăsimi, alcool având un efect negativ asupra lui, ducând la mărirea acestuia. Dacă aveți probleme sau aveți un ficat mai sensibil care vă provoacă disconfort după mese și nu numai, Ficaton este o alegere bună pentru a te ajuta la regenerarea funcțiilor ficatului, îmbunătățirea tonusului și sprijinirea menținerea nivelului colesterolului. Ajută în cazul unui ficat mărit și pentru detoxifierea ficatului. Ficaton favorizează digestia.

De asemenea, un pliculeț de ceai antiadipos este bun la metabolismul lipidic și la menținerea greutății corporale. Pe lângă sistemul digestiv există și alte sisteme ale corpului care sunt în legătură cu acesta și care îi influențează activitatea. Unul dintre acestea ar fi sistemul circulator. Acest ceai antiadipos are efecte pozitive și asupra acestui sistem, menținându-i funcționarea normală. De asemenea, ceaiul ajută și la eliminarea produșilor toxici, cât și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Un alt beneficiu al ceaiului este asupra sistemului imunitar. 

Dacă ne referim la sistemul imunitar, un alt produs care ajută la funcționarea normală a acestuia este Ganoderma. Acest produs este numit și ”ciuperca nemuririi” sau ”regina plantelor”. Ganoderma este cultivată în ferme specializate, iar proprietățile acesteia sunt binecunoscute din timpuri străvechi. 

Desigur, cel mai bun tratament și mod de prevenție al tulburărilor digestive este dieta cât mai echilibrată. Oricât de mult te-ar ajuta anumite medicamente, dieta echilibrată trebuie să fie nelipsită. Mai ales dacă ai un stomac mai sensibil dieta trebuie să fie una cât mai ușoară, lipsită de grăsimi și zahăr. Dacă știți că aveți probleme digestive, adresați-vă unui medic specialist care vă va analiza simptomele și vă va pune un diagnostic sigur, urmând să vă dea un tratament riguros pe care trebuie să îl respectați și cel mai probabil vă va recomanda o dietă care are un rol foarte important în evoluția diagnosticului și ținerea acestuia sub control.

Sistemul digestiv este unul sensibil, dar cu puțină grijă și prevenție este ușor să îl țineți sub control, numai dacă nu aveți o problemă de sănătate. Atunci trebuie să contactați un medic și să respectați indicațiile acestuia. Aveți grijă la simptomele pe care le aveți și tratați-le la timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *