Tipuri de orteze

Ortezele sunt dispozitive de susținere și stabilizare a unei regiuni a corpului, care pot fi utilizate pentru a trata sau preveni durerea, pentru a susține oasele fracturate sau pentru a menține o regiune a corpului în poziție corectă după o intervenție chirurgicală.

Modelele de gulere cervicale sunt orteze care se potrivesc în jurul gâtului și sunt utilizate pentru a susține și a stabili regiunea cervicală a coloanei vertebrale. Acestea sunt adesea utilizate pentru a trata durerea cervicală sau pentru a susține gâtul după o leziune sau o intervenție chirurgicală.

Modelele de orteze lombare sunt dispozitive care se potrivesc în jurul zonelor lombare ale spatelui și sunt utilizate pentru a susține și a stabili această regiune a coloanei vertebrale. Acestea sunt adesea utilizate pentru a trata durerea lombară sau pentru a susține spatele după o leziune sau o intervenție chirurgicală.

Ortezele pot fi purtate de oricine are nevoie de susținere și stabilizare a unei regiuni a corpului, cum ar fi oasele fracturate sau o regiune afectată de o intervenție chirurgicală. De asemenea, ortezele pot fi utilizate pentru a trata diverse afecțiuni medicale, cum ar fi durerea cronică, afecțiunile coloanei vertebrale, leziunile sportive și alte leziuni. Ortezele pot fi purtate pe o perioadă scurtă sau lungă de timp, în funcție de nevoile și recomandările medicului.

Există o gamă largă de tipuri de orteze disponibile, care pot fi utilizate pentru diferite regiuni ale corpului și pentru diferite scopuri medicale. Unele exemple de tipuri comune de orteze includ:

  • Ortezele pentru gleznă: acestea sunt dispozitive care se potrivesc în jurul gleznei și sunt utilizate pentru a susține și a stabili această regiune, de obicei după o leziune sau o intervenție chirurgicală.
  • Ortezele pentru genunchi: acestea sunt dispozitive care se potrivesc în jurul genunchiului și sunt utilizate pentru a susține și a stabili această regiune, de obicei după o leziune sau o intervenție chirurgicală.
  • Ortezele pentru încheietura mâinii: acestea sunt dispozitive care se potrivesc în jurul încheieturii mâinii și sunt utilizate pentru a susține și a stabili această regiune, de obicei după o leziune sau o intervenție chirurgicală.
  • Ortezele pentru braț: acestea sunt dispozitive care se potrivesc în jurul brațului și sunt utilizate pentru a susține și a stabili această regiune, de obicei după o leziune sau o intervenție chirurgicală.
  • Ortezele pentru coloana vertebrală: acestea sunt dispozitive care se potrivesc în jurul coloanei vertebrale și sunt utilizate pentru a susține și a stabili această regiune, de obicei după o leziune sau o intervenție chirurgicală.
  • Ortezele pentru degetele de la picioare: acestea sunt dispozitive care se potrivesc în jurul degetelor de la picioare și sunt utilizate pentru a susține și a stabili această regiune, de obicei după o leziune sau o intervenție chirurgicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *