Cum să-ți pui corect picăturile pentru ochi

Există multe tipuri de picături sau lacrimi artificiale pentru ochi și oricare dintre ele ar putea fi o provocare pentru a intra în ochi. Dar cu câteva sfaturi și puțină practică, te vei simți mai confortabil cu acest proces. Cu cât ești mai familiar și mai încrezător, cu atât îți va fi mai ușor să pui picături pentru ochi fără a rata, a vărsa sau a folosi prea mult.

Pasul 1: Urmează instrucțiunile medicului

Momentul și doza picăturilor pentru ochi pot face o mare diferență în tratamentul tău. Indiferent dacă utilizezi picaturi oculare pentru glaucom, ochi uscați, o infecție sau o alergie, trebuie să utilizezi picăturile corect pentru a obține beneficiul complet. Dacă întâmpini probleme la introducerea picăturilor sau la utilizarea lor în programul potrivit, discută cu oftalmologul despre opțiunile tale.

Utilizează picăturile exact când și cum ți-a spus medicul. Dacă trebuie să iei mai mult de un tip de picături pentru ochi în același timp, așteaptă 3 până la 5 minute între diferitele tipuri de medicamente. Întreabă medicul oftalmolog sau farmacistul dacă este în regulă să păstrezi picăturile la frigider. Când picăturile sunt reci, ar putea fi mai ușor să simți picătura când lovește ochiul, astfel încât să poți spune unde a aterizat picătura.

Pasul 2: Pregătește-te

Spală-ți întotdeauna mâinile înainte de a-ți pune picăturile pentru ochi sau de a-ți atinge ochii. Dacă porți lentile de contact, scoate-le – cu excepția cazului în care oftalmologul ți-a spus să le lași. Agită puternic picăturile înainte de a le folosi. Îndepărtează capacul medicamentului, dar nu atinge vârful recipientului. Dacă faci acest lucru, recipientul ar putea să culeagă bacterii de pe degete și să contamineze sticla de medicament.

Pasul 3: Pune picăturile în ochi

Înclină capul ușor pe spate și privește în sus. Unii oameni consideră că este util să se concentreze pe un anumit punct de pe tavan. Ar putea fi de ajutor să pui o fotografie sau o decupare dintr-o revistă pe tavan, astfel încât ochii să se poată concentra asupra ei. Folosește o mână pentru a trage pleoapa inferioară în jos, departe de ochi. Aceasta formează un buzunar pentru a prinde picătura. Ține vârful recipientului direct peste buzunarul pleoapei.

Nu atinge sticla cu ochiul sau cu pleoapa. Acest lucru poate oferi bacteriilor sau altor contaminanți șansa de a crește în picăturile pentru ochi. Strânge flaconul ușor și lasă picătura de ochi să cadă pe ochi. 

Copiii și persoanele care au reacții puternice la orice în apropierea ochilor se pot lupta să-și țină ochii deschiși. Dacă acesta este cazul, încearcă în schimb această metodă:

  • Apleacă-ți capul pe spate cât este confortabil sau întinde-te pe un pat sau pe o canapea.
  • Ține ochii închiși.
  • Ține flaconul de picături pentru ochi cu degetul mare și cu primele două degete.
  • Pune celelalte două degete ale mâinii pe nas pentru stabilitate.
  • Fără a atinge flaconul de pleoapă, pune-ți o picătură pentru ochi în colțul ochiului, lângă nas.
  • În timp ce capul este încă înclinat pe spate, deschide ochii și clipește de mai multe ori până când picătura se rostogolește în ochi.

Dacă este posibil, cere unui membru al familiei, vecinului sau prietenului să te ajute să introduci picăturile folosind metoda alternativă descrisă mai sus.

Întreabă-ți medicul despre dispozitivele de asistență pentru picături oculare. Aceste dispozitive te pot ajuta să îndrepți picătura, să strângi sticla și să-ți păstrezi ochii deschiși.

Pasul 4: Închide ochii și nu clipi!

Aplică o presiune ușoară pe canalele lacrimale, acolo unde pleoapa se întâlnește cu nasul. Ține canalele lacrimale închise timp de un minut sau două – sau atât timp cât îți recomandă oftalmologul – înainte de a deschide ochii. Acest lucru va oferi picăturii timp să fie absorbită de ochi, în loc să se scurgă pe nas.

Dacă s-au scurs picături, folosește un șervețel pentru a le șterge de pe pleoapele închise.

Repetă pașii 3 și 4 cu celălalt ochi, dacă este necesar.

Pasul 5: Spală-ți mâinile

Este important să-ți speli mâinile cu apă și săpun după utilizarea medicamentelor și atingerea feței.

Dacă ai ochii sensibili, îți recomandăm picăturile Afomill, printre cele mai naturiste produse farmaceutice, este indicat pentru ochii iritați și înroșiți, în cazul iritării cauzate de vânt, raze UVA, clor, machiaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *