Ușurează-ți viața pas cu pas cu un cadru de mers

Cadrele de mers oferă un sprijin excelent dacă trăiești cu probleme de mobilitate sau te recuperezi după răni. Acestea oferă o platformă mobilă relativ ușoară și ușor de manevrat. Există diverse tipuri disponibile de cadre de mers, unele potrivite pentru utilizare în interior, altele pentru ieșire în oraș. Trebuie să iei în considerare nevoile tale și gradul de mobilitate înainte de a achiziționa un astfel de produs.

Denumite în mod obișnuit cadre de mers, aceste ajutoare pentru mers sunt disponibile cu sau fără roți, cum ar fi rolatoare ortopedice și cadre de mers fixe. Există variații în ceea ce privește mânerele, dimensiunea și capacitatea portantă a greutății.

Aici vom analiza diferitele tipuri de cadre de mers și factorii pe care ar trebui să îi iei în considerare înainte de a alege unul. În primul rând, vom menționa cadrele standard de interior, înainte de a trece la versiunile cu roți și modele potrivite pentru utilizare în exterior. De asemenea, vom menționa câteva dintre tehnicile implicate pentru a le folosi eficient. 

Cadre din aluminiu

Aluminiul a devenit materialul de alegere pentru numeroase produse de mobilitate datorită rezistenței, greutății, rigidității și rezistenței la coroziune. La îndemână, se întâmplă să fie și cel mai abundent metal găsit în scoarța terestră!

Cadrele standard din aluminiu sunt cele cu care majoritatea oamenilor sunt familiarizați. Au patru picioare și un cadru vertical. Există două mânere din plastic montate pe tuburile orizontale superioare ale cadrului, câte una pe fiecare parte.

Cadre din oțel

Oțelul a fost odată cel mai des folosit metal pentru ajutoare de mobilitate, dar greutatea sa mare și tendința de a rugini l-au plasat pe locul doi, după cadrul de aluminiu. Este totuși opțiunea mai puternică dintre cele două. Este bun pentru sarcinile care necesită mai multă toleranță la greutate.

Cadrele standard din aluminiu nu sunt adesea suficient de rezistente pentru persoanele obeze, așa că cadrele de mers din oțel pot fi soluția deoarece sunt mai eficiente. Vin cu avantajele dar și dezavantajele oțelului, prin faptul ca ruginesc și nu sunt la fel de ușoare de manevrat.

Cadre de mers standard

Cadrul de mers standard, uneori cunoscut sub numele de „cadru amvon” este în mare parte pentru utilizare în interior. Are patru picioare cu vârfuri din cauciuc sau plastic care intră în contact cu podeaua și reduc șansele de alunecare.

După cum am menționat, modelele moderne sunt de obicei realizate din tuburi de aluminiu și oferă rigiditate structurii și îmbunătățește rezistența generală a acesteia. Înălțimea cadrului este reglabila prin extinderea picioarelor la lungimea dorită. De obicei, acest lucru se realizează cu un mecanism simplu cu cleme.

Două mânere orizontale se află în partea de sus a cadrului, care se înclină ușor spre utilizator. Acestea sunt realizate din plastic sau spumă de înaltă densitate. Unele modele au mânere conturate care împart greutatea uniform și îmbunătățesc confortul. Aceste mânere sunt recomandate utilizatorilor care utilizează cadrul pe termen lung, deoarece reduc presiunea asupra mâinilor. Sunt deosebit de bune pentru persoanele cu artrită la mâini sau degete.

Tehnica de utilizare a unui cadru de mers standard necesită o acțiune oprire-pornire. Cadrul este ridicat, mutat înainte și apoi utilizatorul face un pas pentru a-l prinde din urmă, folosindu-l în același timp pentru sprijin. Acest lucru necesită o anumită putere, așa că cadrele de mers pot să nu fie potrivite pentru persoanele care sunt deosebit de slabe sau obosesc ușor.

Cadre de mers înguste

Înainte de a cumpăra un cadru de mers, este important să măsori lățimea acestuia. Dacă este pentru interiorul casei, ar trebui să-i faci timp pentru a măsura lățimea. Obstacole precum mobilierul și pragurile ușilor ridicate sau coborâte ar putea fi factori care pot împiedica calea cadrului. Este de la sine înțeles că cadrele de mers nu sunt potrivite pentru urcatul scărilor, așa că trebuie luat în considerare și acest lucru.

Dacă locuința este prea îngustă pentru un cadru standard, ai putea lua în considerare unul dintre cadrele de mers ultra înguste. După cum sugerează și numele, acestea au un profil mai mic, permițându-le să treacă prin goluri altfel inaccesibile. Dezavantajul cadrelor înguste este că își pierd un grad de stabilitate în comparație cu versiunile standard.

Cadre de mers în alternanță

Cadrele de mers „în alternanță” au părți mobile care le permit să meargă înainte, menținând în același timp sprijinul pentru utilizator. Aceste ajutoare pentru mers au trei secțiuni distincte, legate între ele prin balamale pe tubulatura lor verticală.

Acest lucru permite fiecărei părți a cadrului de mers să se miște independent de cealaltă într-o „acțiune reciprocă”. Mersul este alternativ pe fiecare parte, făcând un pas înainte cu piciorul pe aceeași parte. Aceasta produce o mișcare de „mers” susținută.

Aceasta este diferită de acțiunea realizată de un cadru standard, care necesită ca întreaga unitate să fie ridicată înainte, înainte ca picioarele să ajungă din urmă, și repetarea procesului pentru a obține mișcarea înainte. Multe cadre în alternanță pot fi blocate într-o poziție statică dacă este necesar. Aceasta înseamnă că pot fi folosite ca un cadru standard dacă este preferința utilizatorului.

Unul dintre avantajele designului este că oferă suport chiar în timpul procesului de mers, utilizatorul schimbând volumul greutății de la un mâner și înapoi la celălalt. În practică, unii oameni constată că piesele mobile facilitează manevrarea cadrului prin goluri strânse. Trebuie remarcat faptul că mersul cu un cadru de mers în alternanță necesită practică, ceea ce poate deranja pe unii oameni.

Cadre de mers pliabile

O altă caracteristică comună a cadrului de mers în alternanță este capacitatea sa de a se plia. De obicei, cele trei secțiuni ale sale pot fi deblocate și pliate împreună, formând o unitate mai plată, excelentă pentru depozitare sau transport în portbagajul unei mașini.

Cadre de mers pe roți

Sunt disponibile cadre de mers care au roți la picioarele din față. Acestea nu sunt roți pivotante, ci roți fixe, care se rotesc în linie dreaptă, ceea ce înseamnă că cadrul trebuie să fie ridicat ușor pentru a-și schimba direcția.

Dacă întâmpini dificultăți în ridicarea unui cadru standard, o versiune cu roți ar putea fi răspunsul. Acțiunea de mers este similară, dar în loc să ridici picioarele din față, pur și simplu le rostogolești la câțiva centimetri în fața ta. Apoi îți îndrepți picioarele înainte, folosind aceeași tehnică ca și cu un cadru fără roți. La fel ca cadrele standard, picioarele din spate sunt prevăzute cu manșete și toate cele patru picioare se ajustează pe lungime cu mecanisme cu cleme.

Cadre de mers pentru antebraț

Cunoscute și sub denumirea de cadre de mers înalte, acestea nu au mânerele standard. În schimb, au două suporturi aproape orizontale pe care utilizatorul își sprijină antebrațele, ținând o mână verticală la capătul cel mai îndepărtat de corp.

Aceasta înseamnă că cea mai mare parte a greutății corporale este canalizată mai degrabă prin antebrațe decât prin mâini. Dacă ai o rană la o mână sau la încheietura mâinii, acest lucru poate fi deosebit de util.

Artrita este o afecțiune comună care provoacă durere și slăbiciune la nivelul articulațiilor. Dacă afectează mâinile, utilizarea unui cadru convențional de mers poate deveni dificilă. Pentru persoanele aflate în această situație, un cadru pentru antebraț este adesea singura opțiune.

Suporturile și mânerele sunt reglabile, permițând utilizatorului să găsească cea mai confortabilă poziție pentru a-și odihni greutatea și să controleze direcția cadrului. O altă posibilitate care funcționează în mod similar este un cadru cu o platformă orizontală, mai degrabă decât suporturi separate pe care se sprijină antebrațele. Majoritatea cadrelor de mers pentru antebraț au roți, dar sunt disponibile versiuni și fără roți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *