Aspecte importante despre produsele absorbante pentru incontinența urinară

Mulți adulți în vârstă cu incontinență urinară folosesc un tip de absorbant sau lenjerie de corp pentru a-i ajuta cu incontinența urinară. Deși aceste produse joacă un rol important în gestionarea simptomelor incontinenței, acestea nu-i vindecă. Cu toate acestea, este important să ne dăm seama că aceste produse absorbante pot ajuta adulții în vârstă să-și mențină independența funcțională și să participe la activitățile lor preferate.

Produsul absorbant ideal ar trebui să rețină urina complet, să fie confortabil, să elimine mirosul de urină, să fie ușor de aruncat sau de curățat și să aibă un preț rezonabil și să fie ușor disponibil. Persoanele care folosesc scutece pentru adulți trebuie să știe că este esențial să le schimbe în mod regulat pentru a menține integritatea pielii. 

Există multe modele de scutece pentru adulți, lenjerie de corp acoperită cu plastic, tampoane sau absorbante urologice. Cele mai multe articole disponibile în comerț sunt de unică folosință. Unele absorbante pot fi spălate și refolosite. Sunt disponibile și colectoare de picurare care se potrivesc peste penis.

Produsele absorbante pot fi folosite pentru a gestiona orice formă de incontinență. Tampoanele de control a vezicii urinare sunt o alegere mai bună decât tampoanele normale. Tampoanele de control ale vezicii urinare sunt făcute pentru a absorbi lichidul mai rapid, astfel încât să te mențină uscat și confortabil. Și sunt concepute pentru a reduce mirosul urinei.

La ce să te aștepți?

Produsele absorbante nu vindecă incontinența. Dar ele pot fi folosite pentru orice durată de timp. Iritațiile pielii pot fi o problemă recurentă dacă produsele absorbante murdare sau umede au contact prelungit cu pielea.

Produsele absorbante pot fi utilizate dacă:

  • Incontinența ta nu este o perturbare semnificativă în viața ta.
  • Aștepți să își facă efectul un alt tratament pentru incontinență.
  • Incontinența nu poate fi tratată prin alte mijloace.
  • Preferi să folosești produse absorbante decât medicamente sau intervenții chirurgicale.

De asemenea, pot fi utilizate produse absorbante:

  • Când începi pentru prima dată exerciții sau metode de tratament comportamental. Produsele absorbante pot ajuta la gestionarea incontinenței până când tratamentul începe să își facă efectul.
  • În timp ce te recuperezi după operație.
  • În alte perioade în care poate fi necesară protecție în timp ce urmezi alt tratament.
  • Dacă nu ești implicat în alte forme de tratament.

Cât de bine funcționează?

Produsele absorbante sunt o modalitate eficientă de a ameliora jena și disconfortul din cauza scurgerilor de urină.

Riscurile când utilizezi produse absorbante sunt:

  • Zona inghinală poate deveni iritată.
  • Riscul de infecții ale tractului urinar crește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *