Cum să alegi cele mai bune scutece pentru adulți

Produsele de lenjerie absorbantă de unică folosință, numite scutece pentru incontinenta sau adulți, îi ajută pe cei care trăiesc cu incontinență urinară și/ sau intestinală să-și împiedice simptomele să interfereze cu viața de zi cu zi. Există multe tipuri de consumabile pentru incontinență din care să alegi, de la scutece la aleze igienice impermeabile. Ambele sunt utile, dar folosirea scutecelor potrivite poate fi mai bună din punct de vedere al timpului și efortului. Utilizarea alezelor se face în special în spitale sau de către persoanele cu mobilitate redusă sau care nu ajung la baie la timp noaptea.

Dacă o persoană în vârstă se confruntă cu o pierdere a controlului vezicii urinare sau intestinului, este foarte important să consulte un medic specialist care poate diagnostica corect tipul de incontinență, poate exclude orice cauze grave subiacente și poate recomanda opțiuni de tratament. Chiar dacă schimbările comportamentale, medicamentele, intervențiile chirurgicale sau alte intervenții sunt adecvate, este posibil ca un senior să fie nevoit să folosească provizii pentru incontinență pentru a gestiona scurgerile și a continua să participe la rutinele lor normale.

Există mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegi un produs absorbant, printre care:

 • Tipul de scurgere (de exemplu, incontinență urinară, incontinență fecală sau ambele)
 • Cantitatea de scurgere și nivelurile corespunzătoare de absorbție și acoperire
 • Flexibilitatea pentru a se adapta la diferitele niveluri de activitate ale cuiva
 • Produsele unisex sau specifice genului
 • Mărimea
 • Stilul (de exemplu, stil cu tab sau pull-on)
 • De unică folosință sau reutilizabil
 • Mobilitatea, dexteritatea și independența funcțională a cuiva în ceea ce privește activitățile vieții de zi cu zi, cum ar fi îmbrăcarea/ dezbracarea, toaleta și îngrijirea
 • Costul
 • Preferințele personale și confortul
 • Aspectul sub haine

Unele încercări și erori sunt de obicei necesare pentru a determina cât de bine funcționează un anumit produs și cât de confortabil este de purtat. S-ar putea să descoperi că un produs este cel mai bun pentru a limita scurgerile peste noapte, altul are un profil mai subțire sub îmbrăcăminte pentru ieșirile în timpul zilei și o a treia opțiune mai flexibilă este ideală pentru activități precum mersul pe jos și exercițiile ușoare.

Consumabilele pentru incontinență pot fi costisitoare, mai ales la început când cumpăeri mai multe mărci și stiluri pentru a găsi cea mai bună soluție posibilă. Încearcă să nu te uiți mai întâi la etichetele de preț și alege pe baza factorilor de mai sus. Este posibil să descoperi că un produs mai scump este mai durabil și oferă o protecție mai bună, prin urmare necesită mai puține modificări și costă mai puțin pe termen lung. 

Deoarece există atât de mulți factori care joacă un rol important în găsirea celor mai bune scutece pentru incontinență, nu există o soluție unică. Cu toate acestea, îngrijitorii familiei pot învăța multe unii de la alții, împărtășind experiențe reale și perspective care ajută la scurtarea procesului de încercare și eroare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *