Dispozitive ajutatoare pentru baie

Băile sunt spații înghesuite care includ colțuri ascuțite, suprafețe dure și apă. Acest lucru are potențialul de a cauza probleme semnificative pentru persoanele care sunt cu dizabilități, bolnave sau rănite. Oricine cu probleme de mobilitate sau care se confruntă cu simptome fizice care îi lasă slăbiți și incapabili să se echilibreze corespunzător ar trebui să aibă dispozitive ajutatoare pentru baie. Chiuveta, toaleta, dușul și cada prezintă toate provocări unice care pot fi depășite cu echipamentul corect.

Majoritatea oamenilor au o familiaritate trecătoare cu accesibilitatea și siguranța echipamentelor care pot fi instalate în căzi și în jurul toaletei, dar este posibil să nu știi care este potrivit pentru tine. Vom detalia diferitele lucruri și ne vom asigura că înțelegi cum îți poate aduce beneficii un dispozitiv ajutător ție sau persoanei iubite și vom transforma baia într-un spațiu mai accesibil.

Scaune cu toaletă

Toaletele pot fi dificile pentru persoanele cu dizabilități sau care se confruntă cu slăbiciune din cauza unei răni. Problema principală este că acestea sunt adesea setate prea jos, ceea ce face dificil sau imposibil să scapi de ele odată ce persoana s-a așezat. Lipsa suportului pentru brațe sau corp este o problemă potențială pe care o rezolvă un scaun de toaletă.

Aceste scaune cu toaleta au spătar și cotiere de susținere. Sunt concepute pentru siguranță. Transferul de pe un scaun cu rotile sau un alt dispozitiv de mobilitate este mai ușor cu structura de susținere încorporată într-un scaun comod. Ele pot veni într-o varietate de materiale și stiluri. Unele sunt mai robuste și mai ergonomice decât altele și, în cea mai mare parte, primești ceea ce plătești, dar chiar și cel mai accesibil scaun poate face utilizarea toaletei mai sigură. Au uneori roți și mânere de împingere, astfel încât oamenii care stau în mare parte în pat să poată fi ajutați. 

Scaune de baie si dus

Există mai multe tipuri de scaune de dus și baie care pot fi adaptate nevoilor specifice. De exemplu, poți obține unele rezistente, concepute pentru a găzdui persoane mai mari care nu pot sta în siguranță în picioare pe durata dușului. Altele au caracteristici de accesibilitate pentru a le face ideale pentru persoanele care folosesc scaune cu rotile, astfel încât să poată trece cu ușurință la duș.

Există unele scaune grele care sunt capabile să suporte până la 200 de kg. Acestea sunt menite să ofere un scaun stabil și sigur. Capacitatea de greutate pentru acestea a crescut constant în ultimul deceniu. Acest lucru a îmbunătățit accesibilitatea, astfel încât toți cei care au nevoie de unul pot obține un scaun de baie sau de duș.

Materialele pentru scaunele de duș sunt de obicei plastic dur și aluminiu. Scaunele permanente care sunt încorporate în duș sau cadă sunt de obicei bănci, dar poți obține scaune care sunt fixate pe podea. Acestea oferă un plus de siguranță, deoarece nu sunt capabile să alunece pe suprafețe umede.

Scaune cu rotile combinate

De asemenea, este de remarcat faptul că există scaune cu rotile care pot fi folosite peste toaletă și apoi și la duș. Acestea sunt utilizate în principal pentru modelele de baie deschisă unde nu există o buză de duș. Pot fi pliate cu ușurință pentru depozitare sau transport. Principalul dezavantaj al unui scaun cu rotile combinat este prețul. Ele tind să fie mai scumpe.

Aceste opțiuni cu roți vin de multe ori cu capacitatea de a le transforma în scaune cu toaletă. Acest lucru poate fi util pentru oricine este aproape în întregime legat de pat și nu are puterea de a se muta singur sau de a sta pe o toaletă tradițională.

Banci de transfer

Acestea sunt pentru căzi și au o margine prelungită cu patru picioare și un scaun situat în interiorul dușului și un capăt prelungit care trece peste partea superioară a căzii. Acestea sunt special pentru persoanele care au nevoie de scaune cu rotile sau scutere pentru a se deplasa în jurul casei și nu suportă să intre în cadă. Ele se pot muta direct pe marginea băncii și apoi se pot muta pe scaun în spațiul căzii. Este sigur și convenabil. Pentru persoanele în vârstă, acest lucru facilitează manevrarea lor în cadă sau duș.

Există câteva bănci de transfer detașabile cu cotiere și spate, ele au înălțimi reglabile ale picioarelor și pentru o stabilitate sporită. Există de obicei un braț care poate fi folosit ca mâner pentru deplasarea băncii și servește ca mâner de siguranță atunci când dușul este deschis.

Capacitatea de greutate pentru o bancă de transfer este puțin mai mare decât a unui scaun. Multe zone de baie deschise publicului au versiuni din lemn, dar băncile de transfer portabile sunt din oțel, aluminiu și plastic. Alternativele permanente pot fi realizate din beton și construite direct în perete sau cadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *