Intelegerea diferitelor tipuri de scaune cu rotile

Există multe tipuri diferite de scaune cu rotile din care poți alege, în funcție de nevoile tale. Dar dacă nu ești familiarizat cu termenii folosiți și ce înseamnă aceștia, poate fi puțin confuz – mai ales dacă cumperi un scaun cu rotile pentru o persoană dragă, nu pentru tine.

De unde știi ce să cauți online sau ce să ceri în magazin? Înțelegerea diferitelor tipuri de scaune cu rotile disponibile te poate ajuta să-ți restrângi căutarea și să faci întregul proces mult mai ușor. Alegerea scaunului cu rotile potrivit pentru tine sau persoana iubită este de obicei determinată de o serie de factori, inclusiv:

  • Tipul de handicap
  • Nevoile zilnice
  • Stilul de viață
  • Confortul
  • Prețul

Aruncă o privire la ghidul nostru de mai jos, care explică diferitele tipuri de scaune cu rotile pe care probabil le vei întâlni în căutarea celui potrivit pentru tine.

Ce fel de scaun cu rotile ai nevoie?

Scaune cu rotile electrice

De obicei, oamenii folosesc scaune cu rotile electrice (care sunt alimentate de baterii reîncărcabile) deoarece nu pot folosi un scaun cu rotile manual sau un scuter electric. Scaunele cu rotile electrice fără sunt utilizate în general de persoane care nu au nevoi complexe sau cerințe majore de personalizare (deși unele dintre caracteristici pot fi ajustate pentru a se potrivi utilizatorului specific). 

Scaune cu rotile manuale

Scaunele cu rotile manuale sunt de obicei proiectate pentru uz general, cu unele caracteristici reglabile. Ele pot fi fie autopropulsate (împingi singur scaunul cu ajutorul brațelor), fie propulsate de însoțitor (concepute pentru a fi împinse de altcineva). Scaunele cu rotile propulsate de însoțitor au de obicei roțile din spate mai mici și tind să fie ușoare și pliabile pentru un transport ușor. Ele pot fi denumite și scaune cu rotile de tranzit.

Scaune cu rotile manuale înclinabile

Concepute pentru a minimiza oboseala cauzată atunci când utilizatorul trebuie să-și țină corpul în poziție verticală pentru perioade lungi de timp, scaunele cu rotile manuale cu înclinare în spațiu permit înclinarea întregului spătar și a scaunului. Acest lucru facilitează redistribuirea greutății și păstrarea integrității pielii. De asemenea, optimizează confortul utilizatorului și ajută la controlul capului. 

Scaune cu rotile bariatrice

Scaunele cu rotile bariatrice (uneori denumite scaune cu rotile pentru sarcini grele) sunt ideale pentru persoanele care au nevoie de lățime suplimentară a scaunului, stabilitate și capacitate de greutate mai mare. Acestea pot fi scaune cu rotile manuale sau electrice și sunt disponibile în mai multe modele.

Scaune cu rotile pediatrice

Scaunele cu rotile pentru copii sunt concepute pentru copii și utilizatorii mai tineri și, de obicei, au caracteristici diferite față de cele găsite în scaunele cu rotile pentru adulți. Acestea pot fi scaune cu rotile manuale sau electrice și sunt disponibile în mai multe modele.

Optează pentru pernă și spătar potrivite pentru scaunul tău cu rotile, deoarece îți va spori confortul, controlul, siguranța și bunăstarea generală. Înțelegem că toată lumea are cerințe unice și diverse nevoi. De aceea, există pe piață o selecție extinsă de perne și spătare de calitate într-o gamă mare de dimensiuni și materiale, pentru a se potrivi nevoilor tale individuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *