Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Beneficiile talonetelor ortopedice

Beneficiile talonetelor ortopedice

Ortezele terapeutice sau încălțămintea ortopedică pot influența sănătatea întregului tău corp. Din păcate, mulți oameni suferă de un fel de problemă la picior și nu au idee că ar putea cauza alte deficiențe. De la suprapronație la picioare plate și dureri de spate, există numeroase afecțiuni care pot fi atenuate prin utilizarea zilnică a ortezelor sau a talonetelor ortopedice.

Dacă crezi că talonetele sunt numai pentru picioare plate, gândește-te din nou. Există numeroase afecțiuni ale picioarelor care pot fi tratate cu aceste talonete ortopedice, inclusiv:

Probleme cu degetele – provoacă probleme dureroase la degetele, mai ales la articulația degetului mijlociu, forțându-l să se aplece în jos.

Picioare plate sau platfus – o afecțiune comună care face ca talpa piciorului să intre în contact complet cu solul.

Fasciita plantară – o afecțiune care are ca rezultat durerea călcâiului cauzată de banda plată de țesut care leagă călcâiul de degetele de la picioare.

Metatarsalgia – afectează zona piciorului și este frecventă la femeile care poartă frecvent pantofi strâmți sau tocuri.


Beneficiile pantofilor ortopedici:

În unele cazuri, este posibil să poți trata accidentarea la gleznă acasă. Afecțiunile picioarelor necesită un tratament în timp util pentru a ajuta la corectarea altor afecțiuni pe care le pot cauza – cum ar fi dureri de picioare, probleme de șold sau chiar dureri de spate. Unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru aceste afecțiuni ale piciorului este utilizarea ortezelor sau talonetelor. O orteză este o inserție sau un pantof special care ajută la susținerea piciorului la arcade și reduce tensiunea pe anumite zone ale piciorului. Doar câteva beneficii ale purtării ortezelor personalizate includ:

  • Restabilirea capacității de a alerga, de a merge sau chiar de a sări prin reducerea durerii și umflăturilor asociate cu problema piciorului.
  • Oferind un sprijin mai bun în jurul arcului piciorului.
  • Creșterea stabilității articulațiilor instabile ale piciorului și gleznei.
  • Ameliorarea problemelor din alte zone ale corpului, inclusiv spate și șolduri.
  • Îmbunătățirea sănătății generale a gleznei și a piciorului.
  • Sprijinirea corpului mai eficient, ceea ce ajută la alinierea corpului.
  • Prevenirea anumitor deformări ale piciorului.

Inserția talonetelor personalizate fiind creată pe baza măsurătorilor. Deși poți cumpăra unele inserții de la raft, acestea nu funcționează așa cum ar trebui, deoarece sunt mai mult făcute special pentru picioarele tale. Trebuie să consulți un specialist pentru a avea o inserție personalizată creată în funcție de starea piciorului și de dimensiunile speciale ale picioarelor tale. Un medic poate evalua sănătatea generală a piciorului și te va ajuta să identifici nivelul de sprijin de care ai nevoie.