Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

De ce să cumperi aleze impermeabile pentru pat și acasă?

De ce să cumperi aleze impermeabile pentru pat și acasă?

O aleza impermeabila pentru pat este cel mai bun lucru de care nu știai că ai nevoie. De ce? Deoarece protejează salteaua. Există pe piață o diversitate de modele de aleze impermeabile. Mai jos îți vom indica câteva beneficii ale alezelor de pat.


1. Gustările noaptea târziu sunt fără riscuri.

În primul rând, alezele permit să te bucuri de mâncarea de la miezul nopții și de vinul în pat, fără să-ți faci griji cu privire la pete. Orice lichid care lovește materialul impermeabil va fi oprit înainte de a lăsa o pată inestetică pe saltea. Un protector de saltea între cearșafuri și saltea este binevenit, așa că așternuturile vor trebui în continuare spălate. Dar, să fim sinceri, probabil că oricum le speli constant.

Niciunul dintre noi nu vrea să vadă pete pe salteaua noastră și există un motiv bine întemeiat pentru a încerca să le evităm. În multe cazuri, petele de pe saltea pot anula garanția acesteia! De ce? Orice lichid care se infiltrează în saltea poate face ca spuma să se descompună mai repede decât ar trebui, ceea ce poate duce la stricarea ei prematură, iar nimeni nu vrea asta.


2. Protecție

Saltelele sunt o investiție mare. Din păcate, dacă ai copii sau animale de companie, știi că se întâmplă accidente – nu le poți evita. Din fericire, o aleză protejează perfect. Totuși, nu trebuie să-ți faci griji numai pentru lichide. Poate nu-ți dai seama, dar în timp, bacteriile și resturile se acumulează în salteaua ta! Această acumulare microscopică poate agrava alergiile și îți poate afecta sănătatea. De fapt, acesta este unul dintre motivele pentru care mulți oameni ajung să-și înlocuiască saltelele. O aleză poate ajuta la prelungirea duratei de viață a saltelei cu 5-10 ani!


3. Curățare ușoară a lenjeriei

Lucrul grozav al alezelor este că, odată ce ai pus una, poți uita de ea pentru o vreme. Acestea sunt de unică folosință și nu trebuie curățate la fel ca cearșafurile.


4. Potrivire perfectă

Unul dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să-i iei în considerare atunci când cumperi aleze este modul în care acestea se potrivesc pe salteaua ta. Dacă aleza este prea slăbită, se va înghesui sub cearșaf într-un mod inconfortabil și va face zgomot când ești în pat. Dacă este prea mică, riști ca aceasta să se ridice și să nu-ți acopere complet salteaua. Necesitatea de a ajusta constant aleza este un must.

De obicei, alezele se utilizează în spitale pentru a evita contactul cu diverse bacterii și a proteja paturile. Ele pot fi la fel de utile și acasă, pentru o igienă mai bună!

Sursa imagine: https://www.pexels.com/photo/photo-of-a-gray-bed-near-a-television-7546636/ .