Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Diferitele tipuri de scaune cu rotile

Diferitele tipuri de scaune cu rotile

De la primele scaune cu rotile produse comercial, au existat nenumărate tipuri diferite de scaune cu rotile concepute și fabricate în special în ultima jumătate de secol. De la cele cu rotile simple, manuale până la cele cu rotile electrice și înclinate.


Tipuri de scaune cu rotile:

Scaun cu rotile manual

Modelul de scaun cu rotile manual este manevrat cu ajutorul mâinilor utilizatorului. Prin prinderea roților, utilizatorul propulsează scaunul înainte și înapoi. În plus, scaunele cu rotile manuale pot fi împinse de către altcineva care stă în spatele utilizatorului. Din acest motiv, scaunele manuale au mânere situate în spatele spătarului.

Există diferite tipuri de scaune cu rotile manuale pentru a sublinia diferitele utilizări. De exemplu, scaunele ușoare și pliabile sunt adesea convenabile pentru a fi plasate într-un vehicul mai mic atunci când te deplasezi de pe scaun într-un vehicul. Alternativ, scaunele mai solide sunt mai rezistente și utile pentru a menține mai multă greutate, fiind de obicei mai durabile.

Scaunele cu rotile manuale sunt excelente pentru persoanele care le pot opera independent. Cu toate acestea, dezavantajul este că utilizatorii pot obosi rapid, mai ales dacă se călătorește pe distanțe lungi sau individual pentru o perioadă lungă de timp. În plus, utilizarea constantă a scaunelor cu rotile manuale poate duce la probleme de sănătate dacă utilizatorul nu petrece niciodată timp într-o poziție în picioare.


Scaun cu rotile electric

Scaunul cu rotile electric funcționează cu baterii și propulsează utilizatorul înainte prin utilizarea comenzilor. Un scaun cu rotile motorizat rezolvă problema oboselii, precum și a dizabilităților care limitează utilizarea scaunelor cu rotile acționate manual. Utilizatorii de scaune electrice pot merge mai departe fără a obosi și pot câștiga mai multă independență atunci când operarea unui scaun manual este dificilă sau imposibilă.


Diferite tipuri de scaune cu rotile

Unele dintre dezavantajele scaunelor cu rotile electrice ar fi că sunt mai grele și mai voluminoase decât scaunele manuale. Acest lucru vine cu dimensiunea, deoarece scaunele electrice trebuie să includă o baterie și un motor pentru mobilitate. Există multe tipuri de scaune cu rotile electrice. Cele mai simple scaune electrice oferă utilizatorului posibilitatea de a conduce și sunt de obicei operate cu direcție manuală și comenzi. Cu toate acestea, scaunele cu rotile electrice sunt doar unul dintre diferitele tipuri de scaune rulante disponibile.


Scaune cu rotile pediatrice

Scaunele cu rotile pentru copii sunt concepute special pentru utilizare de către copii. Această categorie include și alte tipuri de scaune, cum ar fi scaunele cu rotile manuale, electrice și specializate, cu excepția faptului că toate sunt construite pentru utilizatorii de dimensiunea copiilor. Unele scaune cu rotile pediatrice specializate sunt concepute pentru a se adapta unor tulburări specifice de mobilitate pentru a ajuta copiii să aibă independență cu ajutorul tehnologiei de asistență.

Pentru scaunele cu rotile pentru copii, scopul este ca copiii să se adapteze rapid la utilizarea scaunului și să se simtă confortabil folosindu-l. În plus, pe cât posibil scaunele cu rotile pentru copii ar trebui să fie proiectate și stilate așa cum îi place copilului. Scaunele cu rotile pediatrice distractive și îmbrăcate pot ajuta copilul să aibă încredere atunci când interacționează cu semenii


Poziţionarea scaunelor cu rotile

Scaunele cu rotile de poziționare oferă utilizatorului posibilitatea de a manevra în diferite poziții pe scaunul cu rotile. De obicei, aceste scaune sunt electrice și alimentate cu baterii atât pentru mobilitate, cât și pentru poziționare. Există o varietate de tipuri și stiluri de poziționare de scaune rulante.

De exemplu, unele scaune cu rotile de poziționare se înclină înapoi. Alte scaune cu rotile pot ridica și coborî picioarele și picioarele utilizatorului. Alte tipuri permit utilizatorului să se încline automat în spațiu. Unele scaune oferă orice fel de capacitate de mișcare, în timp ce altele sunt capabile să facă doar un singur tip de poziționare. Doar câteva opțiuni disponibile într-o mare varietate de diferite tipuri de scaune cu rotile.

Multe beneficii pentru sănătate pot fi obținute prin utilizarea unui scaun cu rotile de poziționare pentru a muta corpul utilizatorului în diferite poziții. Înclinarea și ajustarea poziționării picioarelor, de exemplu, ajută individul să aibă o circulație mai bună și să evite daune precum ulcere, răni și răni. În plus, acestea pot ajuta persoanele cu deficiențe de mișcare să facă mai mult independent.


Scaune cu rotile pentru toate terenurile

Scaunele cu rotile pentru toate terenurile vin în multe stiluri și forme, cu potențial variat de călătorie. S-ar putea să fii uimit de dimensiunea și puterea unora dintre aceste vehicule. Scaunele cu rotile pentru toate terenurile folosesc tehnologie precum roțile mai mari și modelele mai extinse pentru a menține echilibrul în timp ce traversează terenuri denivelate.

Unele modele folosesc chiar benzi de rulare pentru a trece peste obstacole. Suportul suplimentar pentru suspensie și roțile în stil balon oferă utilizatorilor un alt avantaj pentru a naviga în aer liber după bunul plac. Astfel de scaune cu rotile sunt de obicei grele și dificil de transportat, dar avantajul este oportunitatea de a merge acolo unde multe alte scaune cu rotile nu pot!


Scaune cu rotile electrice reglabile

Scaunele cu rotile electrice reglabile pentru a sta în picioare sunt unele dintre cele mai impresionante mașini tehnologice pe care le-a creat știința modernă. Aceste scaune oferă utilizatorului posibilitatea de a se muta automat și în siguranță dintr-o poziție așezată într-una în picioare. În plus, aceste scaune cu rotile permit utilizatorului să navigheze prin lume cu ampatamentul motorizat.

Scaunele cu rotile electrice care te ajută să stai în picioare promit și mai multe beneficii pentru sănătate utilizatorilor cu deficiențe de mobilitate. Corpul uman a fost conceput pentru a sta în picioare, așa că atunci când oamenii nu se pot deplasa într-o poziție în picioare, sănătatea lor suferă! Scaunele electrice oferă utilizatorului abilitatea unică de a se deplasa convenabil într-o poziție în picioare cu tehnologia motorizată.

În plus, utilizatorii pot sta în voie pentru a ajunge la obiecte, a face treburi și pentru a interacționa ochi în ochi în setările sociale, printre multe alte activități. Scaunele cu rotile electrice de ultimă generație combină abilitățile altor tipuri de scaune rulante pentru a oferi utilizatorilor funcționalitatea optimă.


Cel mai bun tip de scaun cu rotile universal

Cu atât de multe tipuri diferite de scaune cu rotile care îndeplinesc diverse funcții, scaunul potrivit pentru tine este cel care răspunde cel mai bine nevoilor tale individuale. Acestea fiind spuse, în cadrul fiecărui tip de scaun rulant există o gamă de calitate și confort. Scaunul cu rotile potrivit îți va oferi asistența de care ai nevoie, optimizând în același timp sănătatea ta generală.

Când vine vorba de versatilitate, funcționalitate și fiabilitate, există scaune cu rotile care oferă întreaga gamă de funcții pentru toate categoriile de scaune cu rotile. Aceste scaune cu rotile sunt singurele scaune proiectate cu capabilitățile unui scaun cu rotile de poziționare, scaun cu rotile pentru a sta în picioare, scaun cu rotile pentru orice teren și chiar un scaun cu rotile pentru copii. Este o opțiune fantastică pentru utilizatori.