Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Sporirea sigurantei baii

Sporirea sigurantei baii

Baia este una dintre cele mai periculoase zone din casa. Apa pe gresia face podeaua baii sa fie foarte alunecoasa. Pericolul este cu atat mai mare pentru persoanele in varsta, mai ales ca multi dintre ei au nevoie de ajutor sa se miste, si chiar si asa nu este perfect sigur pentru ei.

Poti face baia mai sigura pentru membrii familiei tale cu nevoi speciale prin instalarea de accesorii speciale pentru persoane cu dizabilitati, cum ar fi: seturi de dus, incinte, manere de sustinere si robineti speciali.

Cele mai multe accidente din baie sunt cauzate de podeaua uda. Batranii sau persoanele cu dizabilitati deseori aluneca sau cad in timp ce fac dus. Le este dificil sa stea in picioare pe o suprafata alunecoasa. Pentru a-i ajuta sa nu alunece, putem instala scaune de dus in cabina de dus. Un scaun de dus reduce mult riscul de alunecare si cadere si aduce confort si siguranta persoanelor care-l folosesc.

Scaunele de dus sunt de mai multe feluri. Sunt scaune cu pernita, ce au o suprafata moale, si sunt altele pliabile, ce se pot depozita in dulapior. Mai exista si scaune care au decupaje. Cele pliabile sunt ideale atunci cand baia este folosita si de alti membri ai familiei. Mai sunt si scaune care au si spatar, pentru suport si confort sporite.


Scaune de dus dreptunghiulare

Suprafata scaunelor de dus dreptunghiulare trebuie sa fie usor curbata spre jos, si trebuie sa aiba decupate 2 manere in partile laterale. Manerele sunt pentru sustinere, nu pentru transport sau manevrat.


Scaune de dus rotunde

Scaunele de dus rotunde sunt simple, cu 4 picioare reglabile pe inaltime. Unele scaune au sezutul pivotant, astfel incat sa te poti intoarce in dus fara sa te ridici.


Scaune de dus cu spatar

Acestea sunt practic scaune dreptunghiulare cu spatar. Unele modele au si brate laterale. Modelele avansate au sezut ergonomic, cu un canal median, pentru acces usor.

Toate modelele au sezut cu forma sau cu mici suprafete antiderapante, iar structura este din aluminiu, pentru a fi usor de mutat, chiar si de persoanele care le folosesc. Picioarele au intotdeauna talpici din material antiderapant.

Greutatea suportata de scaune difera, de la cele mai simple modele, care suporta maxim 110Kg, la cele mai complexe (modelele cu spatar si brate), care suporta 227Kg.

In afara de scaune de dus, pentru sporirea sigurantei si confortului bailor pentru persoane cu nevoi speciale, mai poti folosi incuietori care se pot deschide din ambele parti, bare sau manere de sustinere, si se poate folosi chiar si un buton de panica.