Scaune de dus

În timp ce dușul este adesea considerat un loc de refugiu pentru a te pregăti pentru ziua care urmează sau pentru a te relaxa seara, seniorii s-ar putea să nu împărtășească aceeași mentalitate. Suprafețele alunecoase ale dușului sau căzii pot îngreuna spălatul, ca să nu mai vorbim de mobilitatea și flexibilitatea reduse care vin odată cu vârsta.

Un scaun de dus ar putea fi soluția!

5 pași pentru utilizarea unui scaun de duș:

  • Așează scaunul în cadă sau cabină de duș.
  • Asigură-te că este stabil. Pune un covoraș anti-alunecare dedesubt pentru mai multă protecție.
  • Îndepărtează obstacolele care pot răsturna și răni pe cineva sau îl poate face să alunece.
  • Modifica înălțimea scaunului, astfel încât să poată fi folosit atât în ​​picioare, cât și în poziția șezut.
  • Stai în centrul scaunului, niciodată pe margine.
  • Dacă utilizezi un scaun de duș pentru prima dată, este posibil să ai câteva întrebări.

Ce este un scaun de duș?

Un scaun de duș este uneori denumit și scaun de baie. Este o opțiune de scaun concepută pentru persoanele în vârstă și pentru cei cu dizabilități care nu pot rămâne în picioare pe durata dușului. Aceste scaune pot minimiza, de asemenea, riscul de alunecări și căderi la duș. Scaunele de duș sunt adesea fabricate din plastic, cu brațe și picioare metalice care nu ruginesc, de obicei din aluminiu. Vor fi în total patru picioare care au capace de cauciuc pe fiecare. Aceste capace de cauciuc împiedică scaunul să alunece în cadă, chiar și atunci când suprafața devine umedă și alunecoasă. Seniorul se așează pe scaun și se scaldă fie singur, fie cu asistența unui îngrijitor sau al unui copil adult.

Ce tipuri de scaune de duș există și cum îl alegi pe cel potrivit?

In functie de pacient, înălțimea și dimensiunea acestuia. Trebuie luat în considerare și dacă scaunul va fi pozitionat in cadă sau în cabina de dus. 

Așeaza scaunul de duș în cadă sau cabina de duș Scaunul de duș nu este foarte util seniorului dacă nu se află în cadă sau cabină de duș. Vei dori să-l poziționezi acolo, asigurându-te că este cât se poate de stabil. Nu ar trebui să existe posibilitatea ca scaunul de duș să alunece, să se clatine sau să se aplece. În caz contrar, trebuie să-l repoziționezi până când este stabil. Toate cele patru picioare cauciucate ar trebui să atingă podeaua căzii sau a dușului, fără ca picioarele să-și piardă de asemenea planul.

Fii sigur că este stabil! Nu strică niciodată să verifici de doua ori dacă este sigur și, prin urmare, poate fi justificată luarea unor măsuri de precauție suplimentare. Adăugând un covoraș sub scaunul de duș, există și mai puțin risc ca scaunul să se răstoarne și să cadă seniorul pe podeaua dușului.

Vrei să te asiguri că alegi un covoraș plat cu proprietăți anti-alunecare. Nu numai că un covoraș anti-alunecare este bun, deoarece seniorul poate călca în siguranță pe el fără a cădea, dar și covorașul nu se va înghesui sub scaunul de duș dacă se udă. Dacă ar face acest lucru, ar crea un pericol nedorit de împiedicare.

Îndepărtează obstacolele. Există ceva în jurul cazii sau a dușului care ar putea fi periculos? De exemplu, dacă ai un suport de duș deasupra capului, poate dorești să-l repoziționezi pe cealaltă parte a căzii sau a cabinei de duș. Nu știi niciodată dacă acele ventuze se vor slăbi și întregul cărucior se va prăbuși.

În mod similar, verifica podeaua și buza căzii dacă ai una. De la sticle la vase de săpun, orice obstructiv care ar putea fi în calea ta sau a seniorului tău trebuie să dispară.

Cât de înalt ar trebui să fie scaunul de duș?

Când alegi un scaun de duș, caută unul care are picioare reglabile pe înălțime. Înainte ca seniorii să facă baie sau duș, scaunul de duș trebuie ajustat în funcție de înălțimea lor. Scaunul nu ar trebui să fie atât de jos încât să le fie greu să se ridice de pe el și nu ar trebui să fie prea înalt încât picioarele lor să nu poată atinge complet podeaua. Persoana ar trebui să poată pune picioarele pe podea dacă scaunul are înălțimea corectă.

Când persoana este gata să facă baie, următorul pas este s-o ajuți să urce pe scaunul de duș. Poți face acest lucru singur prin mișcarea lor fizică sau te poți baza pe o bancă de duș pentru a-i ajuta de la punctul A la punctul B.

De asemenea, seniorii ar trebui să învețe modul corect de a folosi un scaun de duș. Nu ar trebui să stea niciodată la margine, deoarece ar putea aluneca imediat. În schimb, ar trebui să se pună în centrul scaunului și să rămână acolo până când termină dușul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *