Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Cadrul de mers – cum il alegi pe cel mai potrivit pentru tine

Cadrul de mers – cum il alegi pe cel mai potrivit pentru tine

Sistemele ortopedice sunt concepute in sprijinul persoanelor care au suferit un handicap locomotor. De obicei, caracteristicile specifice ale unui dispozitiv de mers il transforma intr-un adevarat sprijin pentru orice pacient care intampina dificultati in relaxare.

Asadar, aceste dispozitive ajutatoare pentru mers actioneaza ca adjuvant in tratarea pacientilor, in special in procesul de recuperare. Practic, acestea vin in sprijinul celor care au dizabilitati locomotorii. Din acest motiv, e-Motion prezinta o gama foarte diversificata de dispozitive pentru mers, echipamente ortopedice si multe alte produse din aceasta sfera. Toate acestea au rolul de a mentine echilibrul persoanei in cauza.


Ce reprezinta cadrul de mers si cum poate fi folosit pentru sprijinul tau?

Cadrul de mers face parte din categoria dispozitivelor ajutatoare pentru mers. Acestea sunt produse ortopedice realizate special pentru a veni in sprijinul persoanelor care au suferit un handicap, un accident sau o interventie chirurgicala si au un rol foarte important in procesul de recuperare al pacientului.

Acesta mai poate fi deseori gasit si sub denumirea de cadru ortopedic si reprezinta un dispozitiv destul de util, care poate fi achizitionat fie din magazine de specialitate, fie din magazine de tehnica medicala sau farmacii.

Mai departe, cadrul este un dispozitiv ortopedic ajutator si are functia de a sustine echilibrul persoanei pe toata durata deplasarii. Mergatorul, asa cum este cunoscut popular, e de fapt un simplu accesoriu ce ajuta persoanele care se afla in imposiblitatea de a se deplasa intr-o maniera normala.


In ce situatii se recomanda folosirea acestuia?

Mergatorul, sau cadrul de mers este de cele mai multe ori folosit de pacienti ce necesita un sprijin cat mai solid pentru a-si recapata independenta, in sensul de a se putea deplasa mai rapid in locuri mai putin accesibile.

Se recomanda indeosebi persoanelor in varsta care intampina dificultati in deplasare sau de echiibru. Mai mult, este recomandat si in cazul persoanelor care au nevoie de independenta, pe care nu o pot obtine din cauza unui handicap locomotor.

Cadrul de mers poate fi de tip rotator si de cele mai multe ori este prevazut cu sisteme de franare si siguranta. Acesta poate fi atat simplu cat si complex, pliabll, fix, cu sau fara roti.

Pe scurt, el este menit sa fie un sprijin pentru persoanele care vor sa isi recastige independenta, in special in casa sau care vor pur si simplu sa se adapteze situatiilor cotidiene. Acesti factori fac mergatorul un dispozitiv necesar atat in spitale, cat si in diferite centre de ingrijire a pacientilor, centre medicale sau de recuperare.

Mergatorul vine in ajutorul pacientilor care isi doresc sa isi recapete independenta, dar mai pot fi si de ajutor pentru cadrele medicale, ca acestea din urma sa se asigure ca pacientii se pot deplasa intotdeauna in conditii de siguranta.

Acestea pot fi, de asemenea, accesorizate cu cosuri speciale pentru a depozita cele necesare, inclusiv cumparaturile.

Pe langa multe alte dispozitive, echipa e-Motion vine in sprijinul tau cu bastoane (reglabile si pliabile), cadre de mers, carje cu sprijin axilar, scaune cu rotile din material textil sau fotolii rulante cu vas de toaleta, dar si cu amortizoare de cauciuc pentru carje sau bastoane.

De exemplu – carjele cu sprijin axilar sunt destinate a fi dispozitive ortopedice ajutatoare.

Acestea pot fi adaptate in functie de inaltimea si greutatea fiecarui individ.