Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Halatele medicale si importanta acestora

Halatele medicale si importanta acestora

Oricine opereaza un laborator sau o clinica ar trebui sa aiba la indemana o multitudine de halate de spital atat pentru pacienti, cat si pentru personalul medical.

In industria sanatatii, uniformele si imbracamintea medicala au o importanta deosebita.

Uniformele si halatele protejeaza angajatii spitalului contra contaminarii si in acelasi timp le si usureaza munca.

Fiecare uniforma si articol de imbracaminte isi serveste propriul scop – fie ca vorbim de halate medicale sau de uniforme.

Halatele sunt o componenta importanta in furnizarea unor servicii medicale de calitate. Rolul lor in orice unitate medicala este unul imperativ.

Mai jos iti vom prezenta cateva dintre beneficiile pe care profesionistii din domeniul medical, unitatile de asistenta medicala si patientii le obtin in urma purtarii halatelor.


Halatele medicale ofera protectie in plus impotriva fluidelor corporale

Halatele medicale de inalta calitate sunt de regula realizate din tesaturi suficient de groase pentru a preveni contactul direct cu pielea purtatorului ale lichidelor corporale provenite de la pacient.


Halatele medicale sunt eficiente din punct de vedere economic

Acestea sunt concepute in prima faza pentru a putea fi utilizate la potentialul lor maxim, dar sunt accesibile si in privinta costurilor. Sunt fabricate din tesatura de inalta calitate care are un raport calitate-pret grozav. Halatele medicale sunt atat de eficiente incat pot rezista chiar si celor mai amanuntite procese de curatare.

Mai mult, asta inseamna ca pot indura ani de spalare si uzura, dar sunt totodata foarte usor de inlocuit.


Ofera confort purtatorului dar si libertate de miscare

Nu e un secret pentru nimeni faptul ca profesionistii din domeniul sanatatii au unele dintre cele mai solicitante locuri de munca din lume.

Pe langa expunerea la agenti patogeni daunatori in mod regulat, cadrele medicale trebuie sa petreaca mult timp in picioare pe tot parcursul schimbului de tura, timp in care lucreaza pentru bunastarea pacientilor.

Pentru a-si indeplini sarcinile zilnice in mod eficient, au nevoie de uniforme care sa ofere un confort optim.


Halatele medicinale sunt intai de toate functionale

Ele sunt concepute indeosebi pentru a usura munca purtatorului si contin buzunare mari care permit libertate de miscare.


Halatele permit profesionistilor din domeniul sanatatii sa se remarce cu usurinta

Exact ca orice uniforma a unei companii, halatele te ajuta sa identifici mi usor profesionistii din locatia respectiva.

Aceste identificari sunt de obicei imbunatatite prin combinatii de culori personalizate sau imprimeuri/broderi cu logo-ul clinicii.


Nu in ultimul rand, halatele medicale ajuta la protejare impotriva contaminarii incrucisate

Contaminarea incrucisata nu e doar o problema frecventa in cadrul unei unitati medicale, ci este o problema de sanatate care afecteaza întreaga comunitate de medici.

Halatele special concepute in unitati speciale previn raspandirea unor infectii sau virusi contagios.

In plus, acestea din urma trebuie curtate cu aceeasi precizie si cu acelasi accent pe igiena ca orice alta piesa medicinala.


Poti alege dintr-o varietate mare de modele

In anii trecuti, halatele de spita erau folosite pentru a mentine pacientii intr-o stare constanta e relaxare.

Insa odata ce medicii au intrat in ecuatie, designul modest a fost lasat la o parte. Prin urmare, designul halatelor s-a schimbat pentru a fi adaptat la mobilitate, dar si modestie.