scaun toaleta

Oamenii sănătoși, de obicei, nu se gândesc la activități simple, de zi cu zi. Acestea sunt naturale și nu le provoacă probleme. Dar, în cazul unor persoane cu dizabilități, a unor pacienți aflați în perioada de recuperare sau a vârstnicilor, este cu totul altceva. Activitățile zilnice precum folosirea toaletei pot fi destul de problematice pentru ei. Din fericire, pe piață există produse care le fac viața mai ușoară. Descoperă cele mai important informații despre un scaun de toaletă și despre beneficiile utilizării acestuia.

Pentru cine este scaunul de toaletă?

Se poate spune că este potrivit pentru oricine are o problemă cu utilizarea normală a toaletei. Un scaun cu wc funcționează bine pentru persoanele în vârstă, cei care se recuperează după operații, persoanele cu dizabilități sau cei care nu se pot așeza sau ridica. 

În prezent, pe piață există multe tipuri de astfel de produse de tehnică medicală, adaptate pacienților cu diverse probleme. În continuare, vei afla informații și caracteristici ale acestor scaune de toaletă, pentru a ști care model este potrivit pentru tine sau o persoană dragă.

Ce scaun de toaletă ar trebui să alegi?

Scaunul de toaletă este de obicei amplasat în așa fel încât să fie deasupra uni toalete obișnuite. Fiind mai înalt decât toaleta, așezarea nu necesită mult efort. În plus, scaunele de toaletă sunt dotate cu diverse facilități, precum un cadru lateral sau un spătar, toate acestea mărind semnificativ confortul utilizării toaletei.

Cel mai simplu model este format dintr-un cadru, un recipient pentru deșeuri și un scaun de toaletă. Scaunele cu spătar au de obicei un suport pentru spate, care îți oferă mai multă stabilitate în momentul utilizării sale.  

Scaunele de toaletă sunt realizate dintr-un material care nu va rugini, de obicei, aluminiu sau oțel. Anumite modele pot fi pliate, iar acest tip de scaun cu wc funcționează perfect în apartamentele mici. Alte tipuri de scaune au roți, spătare suplimentare, tetiere sau suporturi suplimentare pentru picioare.

Ce parametri trebuie luați în considerare atunci când cumperi un scaun de toaletă?

Scaunele de toaletă variază de obicei ca mărime, lățime și adâncime. Merită să acorzi o atenție deosebită distanței dintre picioarele scaunului și cadrului acestuia. Picioarele asigură stabilitate și siguranță și nu se pune problema de răsturnare sau clătinare atunci când este folosită toaleta. Un astfel de accident poate fi deosebit de periculos pentru o persoană bolnavă sau în vârstă. O distanță mai mare între picioarele scaunului de toaletă este potrivită pentru persoanele obeze sau supraponderale.

Atunci când ești în căutarea unui astfel de produs de tehnică medicală, merită să acorzi atenție și posibilității de reglare a înălțimii scaunului Datorită acestui lucru, scaunul poate fi ajustat perfect înălțimii și abilităților utilizatorului. 

Pe piață există multe modele de scaune de toaletă care diferă din punctul de vedere al parametrilor tehnici. Dar, clienții acordă, de asemenea, din ce în ce mai multă atenție aspectului acestora, astfel că, producătorii creează produse care se potrivesc cu diverse gusturi, iar datorită acestui lucru, vor fi nu numai funcționale, ci și potrivite cu decorul interiorului casei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *