Produse pentru incontinenta

Igiena adecvată în incontinența urinară necesită utilizarea unor produse absorbante și produse de îngrijire specializată. Cum să ai grijă de locurile intime în timpul incontinenței pentru a minimiza disconfortul și a contracara iritația dureroasă?

Care sunt cauzele incontinenței urinare?

Incontinența urinară este o problemă destul de comună, dar încă destul de jenantă, mai ales când trebuie folosite scutece adulți  . Aceasta afectează în principal femeile, dar apare și la bărbați, uneori la o vârstă destul de fragedă. Această afecțiune este clasificată în două tipuri principale, în funcție de cauză:

  • incontinență urinară de efort: este cauzată de slăbirea mușchilor pelvieni responsabili de strângerea uretrei; există scurgeri provocate de tuse, strănut sau râs și chiar în timpul exercițiilor fizice. Aceasta poate apărea după naștere, la femeile aflate la menopauză sau la persoanele care se luptă cu excesul de greutate corporală.
  • incontinență urinară urgentă: eliminarea necontrolată a unor cantități mici de urină este rezultatul unei disfuncții a mușchilor vezicii urinare. Pacientul experimentează o nevoie bruscă, foarte puternică de micțiune și sunt necesare în permanență produse pentru incontinență . Cauza directă a disfuncției vezicii urinare este de obicei neclară, este denumită sindromul vezicii hiperactive.

Incontinența urinară la bărbați și femei nu ar trebui să fie niciodată considerată o consecință naturală a procesului de îmbătrânire. În fiecare caz, acest simptom ar trebui consultat de un medic, de preferință urolog sau ginecolog. De asemenea, este necesar să se acorde o grijă deosebită zonelor intime.

Ce produse sunt folosite pentru incontinența urinară?

Igiena în incontinența urinară necesită, în  primul rând, disponibilitatea accesoriilor adecvate și a unor produse pentru incontinență. Alegerea lor corectă va minimiza sau elimina disconfortul asociat cu mirosul neplăcut și umezeala.

Dacă boala nu este încă avansată, anumite produse absorbante pentru lenjerie pot fi o soluție suficientă. La fel ca și produsele folosite în timpul menstruației, acestea sunt lipite pe lenjerie și trebuie schimbate în mod regulat. Ele absorb cantități mici de lichid, lăsând pielea uscată și neutralizând mirosurile neplăcute. 

Dacă urinarea necontrolată este mai deranjantă, merită folosite produse cu un grad mai mare de absorbție, precum scutecele adulți sau pantaloni absorbanți, care absorb cantități mult mai mari de lichid. Scutecele absorbante seamănă cu lenjeria obișnuită și, ca și lenjeria intimă, pot fi îmbrăcate și scoase cu ușurință, de exemplu, în cazul utilizării toaletei. Acestea sunt atât de subțiri, încât rămân invizibile sub haine și sunt recomandate persoanelor a căror mobilitate nu este restrânsă semnificativ,

Cum trebuie să ai grijă de igiena intimă în cazul incontinenței urinare?

Urina are proprietăți iritante puternice, prin urmare, igiena ar trebui să includă și utilizarea unor agenți de spălare adecvați. Nu este recomandabil să se folosească săpunuri parfumate obișnuite, în locul lor merită să apelezi la produse speciale de spălat și dezinfectat.  Acest lucru va evita simptomele neplăcute precum iritațiile, mâncărimea și roșeața.

Locurile intime trebuie spălate în mod regulat, pentru a reduce riscul de infecție intimă, care poate apărea frecvent la pacienții cu incontinență urinară. În această situație, igiena ar trebui să includă și utilizarea unor agenți de calmare, care contracarează formarea de leziuni și infecții dureroase ale pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *