Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Centura postnatală: avantaje, utilizare, tipuri. De ce toate proaspetele mămici trebuie să o poarte?

Centura postnatală: avantaje, utilizare, tipuri. De ce toate proaspetele mămici trebuie să o poarte?

Centura postanatală este concepută pentru a ajuta femeile să revină mai repede la forma lor de dinainte de sarcină și, mai important, pentru a întări mușchii abdominali, în special la mamele tinere, după cezariană. Merită să îți iei o astfel de centură? Cum funcționează și cum se poartă? Descoperă răspunsurile la aceste întrebări și multe alte informații despre acest produs.

Corpul unei femei suferă multe modificări în timpul sarcinii. Mușchii se întind și articulațiile se relaxează – totul pentru a se pregăti pentru momentul nașterii. Prin urmare, viitoarele mămici se plâng adesea de numeroase dureri, în special în zona inferioară a spatelui și a șoldurilor. Nu este de mirare că mușchii și articulațiile au nevoie de timp pentru a se recupera după naștere.

O centură posnatală este una dintre modalitățile de a accelera procesul de vindecare și de a-i atenua efectele. Datorită acesteia, o tânără mamă va depăși mai repede acest tip de afecțiuni, fie că a născut pe cale naturală sau prin cezariană.


Centura postnatală – pentru un aspect mai bun și o stare de bine

Diferite forme ale centurii postnatale au fost folosite de femei de secole. Femeile din Egiptul antic își bandajau stomacul după sarcină pentru a obține silueta visată mai repede sau, pur și simplu, pentru a arăta mai bine. Astăzi, nu trebuie utilizate metode atât de drastice, căci pot fi folosite cu succes produse de tehnică medicală. Datorită acestora, peretele abdominal, care este întins excesiv după naștere, este întărit și riscul de hernie postoperatorie la femeile care au născut prin cezariană este redus.

Trebuie menționat însă faptul că decizia de a purta după naștere o astfel de centură ar trebui să fie luată în urma recomandării unui medic. Baza este și alegerea mărimii potrivite, iar pentru a o ajusta corect, măsoară circumferința abdomenului și alege modelul potrivit pornind de la această valoare.


Cum funcționează și cum se poartă o centură postnatală?

O astfel de centură susține munca mușchilor abdominali, pentru ca proaspetele mămici să nu mai simtă atât de mult durerea ce apare după naștere și acționează ca protecție împotriva formării de noi vergeturi.

Acest tip de produs de tehnică medicală este, de asemenea, un element care ajută femeile să își modeleze corect silueta, dar au și rolul de a menține poziția corectă și sănătoasă a coloanei vertebrale în momentul hrănirii bebelușului.

După nașterea naturală, femeile pot începe să poarte centura la două săptămâni după naștere, iar după cezariană, este recomandat să se aștepte aproximativ patru săptămâni, însă totul depinde de vindecarea plăgii postoperatorii.

Centura postnatală este disponibilă în două moduri, și anume: centură retractabilă și centură cu prindere cu velcro. Modelele de curele retractabile sunt mai ușor de purtat zilnic, căci structura compactă oferă un confort deosebit la purtare și există garanția că nu se va desprinde și nu va cădea. Cu toate acestea, marele să dezavantaj este funcționalitatea, căci punerea centurii nu este ușoară, datorită dimensiunii destul de mari a abdomenului după naștere, iar la sfârșitul procesului de absorbție abdominală, centura poate deveni prea slăbită, nemaiputând să își îndeplinească pe deplin funcția.

Curelele cu velcro câștigă în acest sens, căci permit reglarea circumferinței și pot comprima strâns abdomenul, pe tot parcursul utilizării sale. Dar, dezavantajul este că, după un timp, banda velcro se urzează, cauzând desfacerea centurii.