Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

De ce să optezi pentru aleze?

De ce să optezi pentru aleze?

Produsele din plastic fac acum parte din sectoarele medicale și de sănătate. Alezele utilizate în spitale fac parte din lenjeria de pat, unele putând fi reutilizate deoarece se pot steriliza și îndepărta ușor.

Stratul moale din plastic oferă utilizatorilor durabilitate, textura confortabilă, mobilitate și o mare flexibilitate. În loc să se utilizeze țesătură și material textil, foaia PVC este mai ușor de întreținut și curățat, îmbunătățind condițiile de igienă. Alte avantaje ale alezelor includ transparența, greutatea redusă, durabilitatea, costurile mai mici și proprietățile excelente de izolare.

Pentru a îmbunătăți utilizarea materialului în condiții speciale, alezele se pot personaliza.


Aplicațiile populare ale materialelor din plastic sau foliilor din PVC în sectoarele sănătății includ:

  • Pungi pentru drenarea urinei;
  • Brățară medicală;
  • Pungi de gheață;
  • Lenjerii de pat de unică folosință și fețe de pernă (aleze);
  • Cortină despărțitoare;
  • Măști de față;
  • Scuturi de protecție.

Modelele de aleze cu textura opacă de obicei sunt albe. Ele sunt recomandate pentru îngrijirea și menținerea igienei persoanelor cu incontinență urinară, sau a persoanelor imobilizate. Folosirea alezelor pentru incontinență este obligatorie în protejarea adițională a lenjeriilor de pat.

Indicată pentru protectia așternuturilor și igienizarea zonelor intime în cazul persoanelor imobilizate.


Având în vedere o mai bună înțelegere a materialelor plastice de calitate medicală utilizate ca lenjerie de pat, hai să explorăm câteva avantaje pe care acestea le oferă industriei de îngrijire a sănătății.


1. Versatilitate

Plasticul medical are o mulțime de aplicații în domeniul sănătății, de la cele evidente la cele neașteptate. Produsele medicale de unică folosință, cum ar fi tigăile de pat, măștile de inhalare și tuburile s-au mutat de la alte materiale la plastic în ultimele decenii. Astăzi, plasticul este folosit chiar și ca lenjerie de pat pentru igienă și eficiență.


2. Sterilizare ușoară

Răspândirea infecțiilor și bolilor periculoase poate fi prevenită prin simpla eliminare a alezelor de pe pat. Cu toate acestea, există și aleze care pot fi refolosite. Astfel de suprafețe sunt foarte ușor de curățat și sterilizat pentru a ucide bacteriile periculoase, chiar dacă nu sunt sterilizate în mod regulat.


3. Siguranță și sustenabilitate

Materialul din care sunt fabricate alezele este rezistent la rupere și impermeabil, fiind o soluție excelentă pentru reutilizare. În plus poate fi îndepărtat în siguranță, ajutând la prevenirea răspândirii microbilor și virusurilor.


4. Eficient din punct de vedere al costurilor

Costurile scăzute și longevitatea materialului rezultă un raport calitate-preț convenabil. Investiția în aleze este benefică deoarece volumul utilizat este destul de mare în industria medicală. Ele sunt concepute pentru a face față sterilizărilor repetate și a dura mult mai mult.


5. Ecologic

Alezele pot fi reciclate, ceea ce le face una dintre opțiunile cele mai sustenabile din punct de vedere ecologic. Este mult mai ușor pentru furnizorii de servicii medicale să-și îndeplinească îndatoririle medicale și să rămână responsabili față de mediu datorită materialelor plastice de calitate superioară.

Pentru a-ți menține pacienții în confort și siguranță e necesar să optezi pentru materiale care să se curețe și dezinfecteze ușor. Materialele din plastic sunt o opțiune ideală deoarece pot fi reutilizate. Alezele protejează pacienții, lenjeria de pat și patul în sine, reduc costurile și consumul de energie, sunt sustenabile și durabile.