Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Cum să alegi cadrul de mers potrivit?

Cum să alegi cadrul de mers potrivit?

Cadrele de mers sunt utile pentru pacienții care au probleme cronice, inclusiv artrita de șold și genunchi, precum și pentru cei care au leziuni acute, cum ar fi entorsele gleznei și fracturile picioarelor.

Găsirea tipului potrivit de dispozitiv ajutător pentru mers te va ajuta pe parcurs. Ce model de cadru este recomandat pentru fiecare pacient se bazează pe mai mulți factori. Un terapeut poate face o recomandare care se potrivește nevoilor tale. El îți va evalua mersul, echilibrul, cogniția, fitness-ul cardiovascular, provocările musculo-scheletice și orice afecțiuni neurologice. Dacă ai suferit după un incident, este posibil să ai nevoie de un dispozitiv pentru mers care se potrivește cu greutatea ta.

De asemenea, poți beneficia de o evaluare cu privire la zona unde locuiești și a mediului de lucru. Pot fi necesare diferite dispozitive ajutătoare pentru mers dacă există scări pe care trebuie să le urci. Transportul este un alt factor important (mașină, transport public etc.). Trebuie luate în considerarea multe aspecte înainte de a alege cadrul de mers potrivit.

Mulți oameni optează să nu utilizeze dispozitive ajutătoare pentru mers pentru că nu sunt convenabile sau simt că au nevoie să facă efort fizic. Cu toate acestea, s-a demonstrat că acestea reduc incidentele de cădere.

Kinetoterapeuții recomandă ca adulții în vârstă care utilizează cadre de mers ca ajutoare să fie evaluați și monitorizați corespunzător de către un terapeut sau medic pentru a evita căderile și rănile asociate.

Având în vedere că există multe cazuri de cădere a adulților în vârstă din cauza utilizării și ajustării necorespunzătoare a cadrelor de mers, evaluarea de către un medic poate ajuta la reducerea numărului acestor incidente periculoase, asigurând montarea adecvată și potrivirea corectă a dispozitivului ajutător de mers.

Acum te întrebi ce fel de dispozitive ajutatoare pentru mers să achiziționezi? Contactează un medic sau terapeut pentru o evaluare. În funcție de ce ai tu nevoie, acesta îți poate da indicațiile perfecte. Noi te putem ajuta cu câteva sfaturi utile pentru folosirea corectă a cadrelor de mers:


1. Să aibă înălțimea corectă

Mânerul sau bastonul ar trebui să ajungă aproximativ la înălțimea încheieturilor tale atunci când brațele tale sunt pe lângă corp.

2.Brațele trebuie să fie ușor îndoite

Când utilizezi un cadru de mers, brațele ar trebui să fie ușor îndoite la sprijinire pe cadru.

3. Poziția corpului trebuie să fie dreaptă

Nu trebui să te apleci în față sau să te lași în jos de la talie pentru a te deplasa.

4. Schimbarea periodică a accesoriilor

Verifică periodic tampoanele de cauciuc sintetic, ce împiedică alunecarea pe suprafața de sprijin din partea inferioară a dispozitivului. Asigură-te că le înlocuiești dacă sunt neuniforme sau uzate.

5. Ajutorul tău pentru mers

Kinetoterapeuții sfătuiesc să nu folosești un cadru de mers împrumutat de la prieteni și familie, care nu este potrivit pentru tine. Acest lucru duce adesea la utilizarea greșită și poate conduce la incidente. Un kinetoterapeut poate evalua dispozitivul pentru mers și poate determina dacă este în stare corespunzătoare de funcționare.

Kinetoterapeuții sunt experți în mișcare. Ei îmbunătățesc calitatea vieții prin gradul de îngrijire practică, educarea pacientului și mișcarea prescrisă.