Centura postnatală se utilizează pentru a întări peretele abdominal excesiv întins în urma sarcinii și pentru a reduce riscul herniei abdominale. Aceasta ajută la atenuarea durerii de incizie post-chirurgie și oferă un sentiment de securitate și confort. De asemenea, facilitează un început timpuriu pe exerciții pentru a vă întări mușchii abdominali.

Este necesar să consulți un medic atunci când utilizezi acest produs. Când porți centura, se recomandă efectuarea unui set de exerciții de bază de refacere. Utilizarea continuă a centurii fără exerciții poate duce la slăbirea mușchilor abdominali.

Beneficiile centurii postnatale:

 • Întărește mușchii abdominali suprasolicitați după naștere;
 • Previne dezvoltarea herniei abdominale postoperatorie;
 • Ameliorează durerea de incizie post-chirurgie, oferind sentimentul de siguranță;
 • Facilitează exercițiile pentru întărirea mușchii abdominali.

După naștere, majoritatea femeilor încearcă diverse metode pentru a pierde greutatea acumulată în timpul sarcinii și pentru a reveni la corpul lor inițial. Una dintre metodele utilizate în acest proces este centura postnatala, care vizează în special pielea și grăsimea în jurul zonei abdominale.

Ce se înțelege prin “înfășurarea abdominală după naștere”?

Centura postnatală se utilizează o lungă perioadă de timp, pentru a strânge mușchii abdominali, a reduce umflăturile și chiar a asigura suportul spatelui. În timpul sarcinii, pereții abdominali se întind deoarece uterul crește. De asemenea, există o cantitate considerabilă de celule grase care se acumulează în regiune. Acești mușchi suprasolicitați nu se contractează imediat după naștere, lăsând pielea lăsată și grăsimea în jurul abdomenului. Înfășurarea abdomenului cu o cârpă sau cu o curea postnatală este cea mai indicată.

În mod tradițional, hainele au fost utilizate pentru înfășurarea abdomenului după sarcină. Cu toate acestea, astăzi, există mai multe opțiuni. Asigură-te că alegi cea care este cea mai confortabilă pentru tine și se potrivește stilului tău de viață. Le-am enumerat mai jos:

1. Șalul:

Acesta poate fi fabricat din mai multe materiale și pot fi folosite imediat.

2. Corsetul:

În mod obișnuit este purtat pe sub rochii. Corsetul este extrem de strâns și poate exercita o mulțime de presiune asupra zonei pelviene, precum și asupra organelor din cavitatea abdominală. Nu este recomandat pentru utilizare pe termen lung.

3. Cureaua sau centura

Aceasta este o opțiune mai modernă și este dotată cu o prindere velcro pentru o utilizare ușoară. De asemenea, aceasta poate fi adaptată să se aplice presiunea necesară doar pe abdomen.

Ce este centura postantală?

Centura postnatală este un material legat în jurul abdomenului pentru a oferi sprijin organelor abdominalei și mușchiilor. Centura ajută la întărirea mușchilor deplasează organele în poziția inițială.

Când poți utiliza centura postanată?

Unii medici sugerează că proaspetele mămici ar trebui să aștepte cel puțin o zi după naștere. Este cel mai bine să se consulte medicul pentru a afla momentul potrivit deoarece este cel mai bine familiarizat cu situația de sănătate.

După o naștere normală:

Dacă ai avut o naștere normala îți poți înfășura abdomenul în decurs de câteva ore după naștere.

După o naștere prin cezariană:

Dacă ai avut o naștere prin cezariană, este recomandabil să se aștepte până când rana se vindecă considerabil. Acest lucru poate însemna cel puțin de la șase până la opt săptămâni. Verifică cu medicul tău înainte de a o utiliza.

Cum ajută centura postnatală la reducerea stomacului?

Deși există puține dovezi științifice pentru a susține utilizarea centurilor postnatale, popularitatea lor provine din culturi din întreaga lume, care în mod tradițional susțin utilizarea lor. Folosirea acestora rezultă la:

 • Reducerea stratului de grăsime de pe burtă;
 • Îndreptarea posturii;
 • Tonifierea musculaturii de pe burtă;
 • Sprijinul organelor interne;
 • Suportul și reducerea durerilor de spate;
 • Modelarea corporală;
 • Confortul mai mare după naștere.

Care sunt riscurile implicate în utilizarea unui centuri postnatale?

Unii medici nu recomandă înfășurarea abdominala după naștere deoarece poate avea și riscuri. De exemplu: 

 • Excesul de presiune asupra uterului, ceea ce poate duce la sângerare;
 • Erupțiile cutanate și mâncărimile din jurul regiunii în care marginile centurii de presează de piele;
 • Durerea și disconfortul din cauza utilizării excesive;
 • Complicații dacă se utilizează înaintea vindecării complete a rănilor provocate de nașterea prin cezariană;
 • Posibilitatea de a dezvolta o hernie din cauza presiunii constante pe abdomen.

Aduce un plus de confort centura postnatală?

Toate mamele care au utilizat centura după sarcină au fost de acord că aceasta este departe de a fi confortabil. Utilizarea acesteia poate fi chiar dureroasă deoarece se înfășoară bine în jurul abdomenului, pentru a obține rezultatele dorite. Dacă ai avut o naștere prin cezariană, pot exista complicații în cazul în care centura exercită presiune în locul unde a fost făcută incizia. De asemenea, este posibil ca centura să alunece în afara poziției uneori, necesitând o ajustare constantă. Țesăturile moi poate ușura disconfortul, acestea fiind la prețuri mai mari.

Ce aspecte să iei în considerare înainte de a achiziționa o centură postnatală?

Există mai mulți factori de luat în considerare atunci când vrei să porți o centură postnatală, precum și achiziționarea celei mai potrivite pentru corpul tău. Am enumerat mai jos câteva lucruri de memorat înainte de a lua vreo decizie importantă:

1. Consultă medicul

Corpul fiecărei femei este diferit, de aceea este esențial să-ți consulți medicul. Acesta îți poate da sfaturi utile și dacă purtarea unei centuri este o opțiune bună.

2. Poartă centura o durată mai lungă de timp

Rezultatele nu sunt instantanee, centura trebuie purtată cel puțin 5-6 săptămâni după ce începi să observi o diferență. Cu toate acestea, trebuie să existe o moderație, nu trebuie purtată pe tot parcursul zilei. Dacă te-ai decis să porți o centură postnatală, răbdarea va fi cel mai bun aliat.

3. Alege o centură cu opțiuni de ajustare

Atunci când cumperi o centură postnatală, alege una care îți va permite să reglezi etanșeitatea. În acest fel centura va fi la fel de strânsă fără a provoca răni.

Alte modalități de a reduce burta după naștere

Urmând o dietă sănătoasă și făcând exerciții moderat te poate ajuta să-ți modelezi corpul așa cum vrei. Începe cu exerciții ușoare și antrenamente care te ajută să progresezi treptat. Te poți adresa medicului tău despre momentul potrivit pentru a începe exercițiile le sală. Yoga și plimbările zilnice pot fi de mare ajutor pentru a reduce grăsimea abdominală.

Utilizarea unei centuri postnatale după naștere poate ajuta în procesul de revenire în formă. Cu toate acestea, nu completează o dietă bună și exercițiile fizice. Folosind o centură te poate ajuta să te deplasezi mai bine și să lucrezi mai eficient. Dar aceasta nu ar trebui să fie considerată ca un instrument pentru pierderea instantanee în greutate. Utilizeaz-o în mod moderat și evită să îți pui abdomenul sub presiune constantă, toată ziua. De asemenea, căută îndrumări de la medicul despre cele mai bune modalități de a utiliza centura pentru rezultate mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *