Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Probleme ale tractului urinar la femei

Probleme ale tractului urinar la femei

Sanatatea este cea mai importanta stare a noastra a tuturor. Ce nu am da sa putem avem sanatatea de alta daca atunci cand avem o problema? Atunci cand suferim de anumite probleme de sanatate si ajungem la operatii chirurgicale. In urma acestora putem avea norocul sa ne vindecam, sa nu mai suferim de afectiunea initiala, dar, din pacate, putem avea probleme cu care sa traim toata viata. Una dintre aceste probleme poate fi incontinenta urinara sau incontinenta fecala. Sunt probleme pe care le putem rezolva de multe ori prin alte interventii chirurgicale sau cu care incercam sa ne obisnuim si sa devina o parte din stilul de viata.

Incontinenta urinara la femei, din pacate, chinuie foarte multe dintre noi. Majoritatea au probleme la simple obiective de zi cu zi. Au probleme atunci cand cara ceva – o sacosa cu o greutate mica, atunci cand se apleaca sau atunci cand rad puternic. Este o problema de sanatate cu care, din pacate, trebuie sa traim. Totusi ar trebui ca nicio persoana cu o astfel de problema de sanatate sa se simta rusina. Desi este o problema de sanatate mai intima si poate crea disconfort, persoanele afectate nu ar trebui sa se simta diferite.Trebuie sa foloseasca de gandirea pozitiva si sa isi poata relua cursul vietii. Sa mearga la serviciu, sa faca ceea ce le place, exact ca inainte de a avea afecțiunea sau interventia.

In ajutorul acestor aspecte sunt create produse de incontinenta urinara pentru femei, speciale care pot ajuta, atat pentru scurgeri minore, cat si pentru cele mai abundente. Incontinenta urinara este si ea de mai multe feluri si difera de la persoana la persoana. Organismul nostru este diferit la fiecare in parte, afectiunile asemenea. Pentru orice femeie este altfel. Suferinta este alta si nu ar fi indicat sa o asociem si cu depresie. Chiar daca avem aceasta problema de sanatate nu trebuie sa gandim altfel decat pozitiv. Sa incercam sa ne mentinem sanatatea prin miscare, exercitii fizice si o alimentatie adecvata.


Cum gestionam incontinenta?

In ziua de astazi exista mai multe produse pe piata care ajuta la incontinenta urinara: dispozitive urinare, tampoane, dispozitive intravaginale, absorbante pentru incontinenta urinara, chiar si pantaloni de unica folosinta. In functie de gradul de afectiune se foloseste produsul potrivit. Pentru o igiena corespunzatoare, toate aceste produse trebuie sa fie schimbate imediat. Astfel se evita iritarea zonei.

Scutecele pentru adulti vin in ajutorul persoanelor cu afectiuni ca incontinenta fecala sau incontinenta urinara. O problema destul de dificila si rusinoasa pentru persoanele care au nevoie de pampers. Foarte greu sa inveselesti sau sa pozitivezi o astfel de persoana. De obicei se compara cu bebelusii si incep sa fie depresivi. Pana la urma, este foarte greu si pentru cei de langa persoana afectata. Responsabilitatea le revine, trebuie sa le ridice moralul pana la varianta in care ii poate schimba. Neplacuta situatie, dar nici persoana in cauza nu este fericita ca a ajuns asa. De obicei pampersii se folosesc la batranii care nu se mai pot deplasa, fara control asupra vezicii sau intestinelor, si care devin morocanosi.


Tot ce trebuie sa avem in minte in astfel de situatii ar fi urmatoarele:

  • Persoana in cauza depinde de ajutorul nostru
  • Are nevoie de sprijin moral si fizic
  • Este aceeasi persoana, chiar daca are aceste probleme


Asadar iubiti batranii care au nevoie de voi, indiferent de circumstante. Chiar daca par rautaciosi si chiar pare ca fac intentionat rautati, ei nu-si dau seama ca va ranesc.