Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Produse pentru incontinenta destinate femeilor

Produse pentru incontinenta destinate femeilor

Există multe produse pe piață care te pot ajuta să te simți mai confortabil și mai încrezătoare atunci când suferi de incontinență urinară sau de incontinență fecală. De asemenea, sunt unele produse pentru incontinenta urinara care sunt proiectate pentru a pune presiune pe uretră, fie pentru a susține vezica urinară, fie pentru a reduce incontinenta de stres. Tampoanele sau pantalonii pentru incontinență sunt o alegere populară pentru femei. Există multe tipuri, dimensiuni și nivele de absorbție ale produselor pentru incontinenta de pe piață, deoarece multe au fost concepute pentru a fi cât mai discrete posibil.

În acest articol vom vorbi atât despre dispozitive, cât și despre tampoane și pantaloni, că tu să poți înțelege cât mai bine opțiunile disponibile.


Dispozitive urinare pentru incontinenta urinară

Există dispozitive disponibile care sunt concepute pentru a putea fi introduse în vagin – acestea sunt de obicei potrivite pentru femeile care suferă de incontinență urinară de stres. Nu pot ți folosite pentru a reține în totalitate incontinența urinară sau un flux mare de lichid.

Dispozitivele intravaginale

Acestea sunt concepute pentru a susține vezica și pentru a îmbunătăți efectele incontinenței urinare de stres. Nu tind să funcționeze la fel de bine și în cazul femeilor care suferă de incontinență urinară mixtă. Acestea vin în varianta de unică folosință, însă există și opțiuni reutilizabile. Unele femei le pot consideră incomode pentru purtat, și pot provoca dureri, sângerări sau infecții.

Tampoanele

Utilizarea tradițională a tampoanelor e de cele mai multe ori întâlnită în situațiile în care trebuie oprit fluxul menstrual. Cu toate astea, unele femei folosesc tampoane și în cazul incontinenței urinare de stres. În schimb, această practică nu e foarte recomandată pe termen lung deoarece poate cauza sindromul șocului toxic, însă utilizarea ocazională a tampoanelor pentru perioade scurte de timp este acceptabilă. Folosește cel mai mic nivel de absorbție pentru a evită dezvoltarea sindromului șocului toxic.


Absorbante pentru incontinența urinară

Absorbantele pentru incontinență sunt probabil cel mai comun și mai cunoscut tip de produs disponibil pe piață. Acestea sunt ușor accesibile – le poți lua fie de la medicul de familie, fie de la un magazin de tehnică medicală și sunt de obicei primul produs încercat de cineva care are probleme cu controlul vezicii urinare sau al intestinului.

Există multe opțiuni diferite de încercat, în funcție de preferințele tale: de la tampoane mai subțiri și mai discrete până la lenjerie de unică folosință. Absorbantele pentru incontinență sunt, în general, potrivite pentru toată lumea. Unii oameni le pot găsi inconfortabile odată ce se murdăresc, de aceea e important să schimbi tamponul cât de repede posibil pentru a evita iritarea pielii.


Absorbante și pantaloni de unică folosință

Absorbantele și pantalonii de unică folosință sunt cel mai convenabil, ușor de utilizat și mai discret produs pentru incontinență – însă nu și cel mai rentabil și ecologic. Absorbantele au diferite capacități de absorbție, pentru a reține totul de la scurgerile ușoare și până la cele abundente. Pantalonii de unică folosință s-au îmbunătățit considerabil în ultimii ani și sunt concepuți pentru a arăta exact ca lenjeria normală, însă conțin un tampon absorbant în zona inghinală.

Pentru femei, acești pantaloni vin într-o varietate de modele, inclusiv:

  • Absorbante de unică folosință – acestea sunt mult mai potrivite pentru femeile care au scurgeri ușoare, până la moderate. Ele pot aluneca în timpul activității intense, așadar poți caută o altă alternativă pe care să o poți lua în considerare în timpul antrenamentelor fizice.
  • Pantaloni de unică folosință – sunt concepuți pentru a arăta exact ca lenjeria de zi cu zi, dar cu un tampon absorbant adecvat pentru scurgeri moderate și scurgeri mari de urină.
  • Scutece adulti de unică folosință – acestea sunt un produs unisex, conceput pentru a reține scurgerile mari ale vezicii urinare. Sunt, de asemenea, mai potrivite pentru persoanele care suferă de incontinența vezicii urinare și incontinență fecală.

Seni Standard Small AirSeni Standard Plus


Absorbante și pantaloni lavabili

Deși există un cost inițial pentru produsele de incontinență lavabile, acestea sunt mult mai rentabile în timp. Unii oameni preferă, de asemenea, absorbția prosoapelor, deoarece pe timp de noapte permit absorbția unui volum destul de mare de lichid. De asemenea, iritarea pielii va apărea mult mai rar atunci când folosești absorbante lavabile. Dezavantajul este că produsele concepute pentru orice altceva decât scurgerile mici de urină tind să fie foarte voluminoase, și deloc discrete.