Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Tot ce trebuie să știi despre scaunele cu wc

Tot ce trebuie să știi despre scaunele cu wc

Atunci când vine vorba despre viața cu o afecțiune motorie, este important ca toată casa să fie adaptată în funcție de nevoile persoanei cu dizabilități. Pentru persoanele care au nevoie de asistență, precum oamenii în vârstă, este absolut necesar să existe dispozitive care să ușureze experiența vieții cu deficiență locomotorie.

Odată cu dificultățile de deplasare, amenajarea casei trebuie obligatoriu regândită. Din această cauză, este bine să se includă câteva elemente care pot contribui la un regim cât mai independent, în funcție de gravitatea afecțiunilor. Pentru a asigura confort, este recomandat să se achiziționeze și un scaun cu wc.


Ce este un scaun cu wc?


Scaun cu WC


Cauze, Factori de Risc si Tratament

Un scaun cu wc este un tip de fotoliu rulant, cu capac de wc în loc de scaun pentru șezut și rezervor. Rezervorul este detașabil și poate fi ușor golit și curățat. Scaunul poate fi amplasat în vecinătatea patului, în cazul în care persoanei îi este greu să ajungă la toaletă fără asistență. Ținând cont de confortul și ușurința utilizării, tot mai multe persoane în vârstă aleg să achiziționeze un astfel de scaun.


De ce să achiziționezi un scaun cu wc?

Aceste scaune sunt deosebit de importante pentru persoanele în vârstă deoarece:

Oferă autonomie

Niciun om nu ar trebui să aleagă între siguranță și igienă, indiferent de situația în care se află. Un scaun cu wc este accesibil și ușor de folosit fără asistență, ceea ce oferă senzația de discreție și independență.

Creează intimitate

Intimitatea este cel mai important aspect pentru cei care depind de ajutorul altor oameni atunci când vine vorba de nevoile biologice. Din această cauză, scaunul cu wc este perfect. Te poți descurca singur, fără ajutorul altei persoane. Mai mult, acestea minimalizează riscul de accidentări noaptea, pentru că nu mai este nevoie să te deplasezi până acolo.

O opțiune mai sigură

Un scaun de wc este dotat cu mânere de susținere, ceea ce înseamnă că ești ferit de orice șansă de a cădea. În plus, aceste dispozitive reduc posibilitățile de accidentare prin limitarea deplasării la baie noaptea.

Echipament portabil

Majoritatea scaunelor cu wc pot fi pliate, ceea ce permite transportarea cu ușurință. Ele încap în mașină și nu sunt foarte grele, ceea ce înseamnă că persoanele în vârstă pot călători fără probleme.


Tipuri de scaune cu wc

Scaun cu wc portabil

Acest tip de dispozitiv medical poate fi pliat și transportat oriunde fără probleme. El are o structură metalică rezistentă, însă nu foarte grea,precum și roți, pentru deplasări facile.

Scaun cu wc static

Acest tip de scaun nu dispune de roți, dar dispune de suport de brațe detașabil pentru facilitarea mobilității. Sunt disponibilie într-o multitudine de variante customizabile și sunt aflate în topul preferințelor cumpărătorilor.

Scaun cu wc bariatric

Aceste scaune sunt create strict pentru durabilitate și pot susține până la 270kg. Ele au o structură mai mare, pentru a oferi suficient loc persoanelor care îl folosesc.


Sugestii de scaune cu toaletă

În cazul în care nu ești sigur ce scaun cu wc să alegi, descoperă selecția marca E-motion!

Scaun de Toaletă din Aluminiu, cu 4 roti

Scaunul de toaletă din aluminiu, cu 4 roți, oferă posibilitatea unei persoane cu handicap locomotor să se deplaseze ajutată de un însoțitor. Acesta poate fi utilizat în interior sau exterior, pe teren plat sau să urce/coboare pante/rampe moderate. Toate modelele sunt pliabile pentru transport sau depozitare. Greutate maximă suportată: 100kg.

Scaun Cu Toaletă Dr.Happy

Scaun cu toaletă Dr.Happy este indicat pacienților cu mobilitate redusă sau celor care se află în perioada de recuperare medicală în urma unor intervenții chirurgicale, accidentări. Scaunul cu toaletă este recomandat și în cazul pacienților imobilizați parțial, în cazul personelor aflate în faza de recuperare în urma unui traumatism. Dispozitivul este indicat pentru a ajuta pacientul să beneficieze de o igiena optimă și ușurează foarte mult munca persoanei care îl îngrijește.

Scaun WC De Cameră Fix/Pliant

Scaunul WC de cameră fix/pliant are structura din metal sudat, cu cotiere și sprijin pentru spate, partea de șezut din imitație de piele, impermeabila, căptușită cu burete, recipientul din plastic de sub șezut culisează pe o șina, picioarele scaunului sunt protejate cu suporți din plastic pentru mai bună stabilitate, iar recipientul de colectare se extrage prin față.

Scaun Cu Toaletă Și Cadru De Mers

Gama noastră de Scaune și Comode WC dispune de dispozitive ajutătoare pentru baie, precum Scaun cu Toaleta și Cadru de Mers cu Scaun și Toaleta. Acest Scaun cu Toaleta este în special indicat persoanelor cu probleme de mobilitate, care nu își pot susține corpul de unii singuri în timp ce folosesc toaleta. Totodată, el mai poate reprezenta și o opțiune de îmbunatățire a calității vieții pentru persoanele care suferă de incontinență urinară. Ce este special la acest Scaun cu Toaleta 2 în 1, este că el poate fi transformat și într-un cadru de mers. Acest lucru are loc prin îndepărtarea vasului colector într-o manieră foarte simplă.