Pandemia a afectat toate sectoarele domeniului medical. De la cererea mare de dezinfectanți și măști sau produse sterile, până la necesitatea imediată a unor echipamente și aparate necesare îngrijirii bolnavilor. Aceasta a fost controlată de atenția deosebită acordată mediului și igienei personale din ultimii doi ani. 

Datorită COVID-19 și a caracterului deosebit de contagios, tot mai mulți oameni au apelat la soluții de curățare și igienizare profesionale. A fost esențial să conțină clor sau alcool izopropilic. De asemenea, a crescut necesitatea măștilor, a kit-urilor de testare rapidă și a ventilatoarelor, pe tot globul.

Toate aceste aspecte au dus avut însă un efect pozitiv asupra pieței. Creșterea vânzărilor a contribuit la egalizarea deficitului de fonduri generat de închiderea în totalitate a industriei HORECA. Deși, în primă fază a rezultat o epuizare a stocurilor, acest lucru nu a afectat evoluția pe lungă durată a industriei.

Continuă să citești acest articol pentru a descoperi ce impact a avut pandemia de COVID-19 asupra magazinelor și producătorilor de tehnică medicală. Un bilanț complet, pentru cei doi ani în care sensul pieței a fost dictat de cerere.

Creșterea numărului pacienților infectați cu COVID-19

Creșterea cazurilor de COVID-19 a fost direct proporțională cu cerința de echipamentelor de tehnica medicala pentru a asigura tratamentul. Din această cauză, producătorii și distribuitorii de echipamente medicale au beneficiat de o creștere a vânzărilor. 

În topul cererilor au fost mai ales dezinfectanții, echipamente de ventilare și intubare, protecție personală, sterilizare, consumabile de dializă, consumabile de radiologie. Cei care au avut nevoie au fost atât spitalele și policlinicile, cât și ambulatoriile și cei de acasă.

Pe moment, pandemia a avut ca efect imediat un deficit de resurse medicale pentru spitalele și policlinicile aflate în prima linie. Din această cauză, multe companii non-farmaceutice au preluat producția de măști, halate sau mânuși. De exemplu, în aprilie 2020, fabrica de bere SanTan Brewing, localizată în Arizona, SUA, a început să producă igienizant pentru mâini. Cererea pieței depășise oferta distribuitorilor. Compania a produs peste 400 de litri de igienizant de grad medical într-o singură lună. 

Aceștia nu au fost primii producători care au decis o reprofilare în timpul pandemiei. Fabricile  de rom Malibu Coconut Rom și Seagram’s Rin au produs peste 1000 de litri de igienizant pentru mâini în fiecare lună, începând cu martie 2020.

Bilanț de pandemie 2019-2021

Un bilanț realizat din punct de vedere al cererii și bugetelor a ilustrat o creștere pentru distribuitorii de tehnică medicală, majoritar online. 

Dacă luăm în considerare cel mai cerut element pe parcursul acestei pandemii, dezinfectantul a fost în top.  Predicția industriei evidențiază o creștere pentru gelurile dezinfectante pentru mâini și toate celelalte produse. Important este să aibă eficiență dovedită, precum clor și alcool. Acestea au devenit indispensabile în viața de zi cu zi. Un sondaj arată că aproape 80% din oamenii din țările afectate masiv de COVID-19 au în geantă cel puțin o sticluță de dezinfectant pentru mâini.

Ținând cont de clienți, spitalele au fost cei mai mari consumatori de echipamente de tehnică medicală. Necesitatea ventilatoarelor pentru îngrijirea bolnavilor, precum și capacitatea de cumpărare i-a transformat în cei mai importanți clienți. Mai mult, creșterea cazurilor, prezența profesioniștilor pregătiți pentru a folosi astfel de mașinării a dus de asemenea la creșterea industriei în acest sens.

Ținând cont de regiune, pe primul loc s-a aflat America de Nord, urmată de Europa. Acest aspect este datorat creșterii de cazuri de COVID-19 în EU și al morților în America. Numărul mare de spitale și personal certificat susține de asemenea creșterea industriei și a pieței în aceste regiuni.

Concluzie

În perioada pandemiei, magazinele de tehnică medicală s-au axat pe a acoperi cererea de produse specifice. Odată cu scăderea numărului de bolnavi și cu începutul campaniei de vaccinare, ei au revenit la stocurile pe care le oferă permanent.


Fie că ai nevoie de orteze sau dezinfectanți, E-motion.ro îți oferă soluții practice, la prețuri mici. Descoperă o varietate mare de produse, potrivite pentru orice necesitate. Continuă să citești articolele de blog pentru a putea alege cel mai bun dispozitiv, în funcție de nevoile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *