Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Perne ortopedice: calea sanatoasa pentru un somn mai bun

Perne ortopedice: calea sanatoasa pentru un somn mai bun

Chiar și cu micile momente de tensiune din viața de zi cu zi, dacă facem un efort pentru a ne relaxa înainte de culcare, cu siguranță dormim mai ușor și mai profund. O rutină consistentă și relaxantă înainte de culcare trimite anumite impulsuri către creier, transmitandu-i că e momentul să se relaxeze, ceea ce facilitează adormirea. Fă din timpul petrecut înainte de culcare un moment de liniște și pace – găsește o rutină unică, care să te relaxeze. E destul de avantajos să ai o mulțime de perne în zona de living sau în dormitor, de aceea există anumite motive pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când alegi dintr-o gamă de perne. Odată ce poți determina ce nevoi ai, e mult mai ușor să le selectezi pe cele care vor funcționa cel mai bine pentru un anumit spațiu.

Poți alege pernele fie în funcție de stil, fie în funcție de confortul pe care acestea îl oferă.

Ce sunt pernele ortopedice?




Pernele ortopedice fac parte din gama de mobilier medical și sunt în mare parte fabricate din spumă sau din fibre.

Pernele din spumă sunt utilizate cu scopul de a obține sprijin cervical, mai ales atunci când persoana doarme pe spate.

Pernele din fibre sunt benefice pentru persoanele care dorm pe părțile laterale. Pernele din fibre sunt similare cu cele tradiționale, ca aspect.

Oamenii care dorm atât pe spate, cât și pe părțile laterale pot folosi perne ortopedice, care sunt foarte versatile.

Pernele ortopedice – recomandate în timpul sarcinii

De asemenea, sunt excelente pentru femeile însărcinate. Pe măsură ce corpul tău se mărește în timpul sarcinii, e mai dificil să dormi confortabil noaptea. Pe măsură ce burtica ta devine din ce în ce mai mare, vei descoperi că nu mai poți dormi cu fața la pernă așa cum o făceai înainte. Plus de asta, experții recomandă ca femeile însărcinate să nu se întindă pe spate în timp ce dorm. Statul pe spate în timpul sarcinii poate provoca hemoroizi, tensiune arterială scăzută și poate reduce aportul de oxigen pentru bebeluș. Mai mult, aceștia recomandă dormitul pe partea stângă pentru a crește nivelul de oxigen pentru bebeluș, deși și partea dreaptă e aproape la fel de bună (partea stângă oferă puțin mai mult oxigen copilului, dar e o diferență destul de mică).

Chiar și așa, unei femei însărcinate îi va fi adesea dificil să doarmă liniștită fără să aibă un sprijin pentru spate. Pernele ortopedice sunt de mare ajutor în acest sens.

Astfel de perne reduc stresul și presiunea exercitată asupra gâtului, pe care pernele obișnuite o cauzează în mod normal. Cu toate astea, e necesar să consulți un specialist ortoped înainte de a cumpăra perne ortopedice. Pernele trebuie selectate cu grijă de persoanele afectate de cancer de col uterin sau cancer cervical.

Pernele ortopedice sunt utile și în cazul pacienților aflați în perioada de recuperare în urma unei intervenții chirurgicale, alături de paturi medicale și alte accesorii.




Cum alegi cea mai bună pernă ortopedică?

Pe măsură ce cauți cea mai bună pernă ortopedică pentru poziția ta de dormit, e important să ai în vedere câteva aspecte. Confortul este principalul factor care trebuie luat în considerare. Pernele ortopedice sunt special concepute pentru a se alinia cu forma corpului tău. Acestea previn paralizia temporară și tensiunea musculară prin atenuarea presiunii asupra diferitelor părți ale corpului.