Program consiliere telefonică: Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Cum să alegi un cadru de mers potrivit nevoilor tale

Cum să alegi un cadru de mers potrivit nevoilor tale

Cadrele de mers reprezintă un articol de tehnica medicala menit să ofere un ajutor în plus atunci când vine vorba de echilibru și mobilitate. Acestea se adresează atât persoanelor în vârstă, cât și celor care au nevoie de un echipament de susținere când se deplasează.

Un cadru de mers poate face o diferență imensă atunci când vine vorba de mobilitate și participarea la diverse activități sociale. Ele oferă susținere și contribuie la autonomia necesară pentru îndeplinirea unor treburi din viața de zi cu zi.

Cadrele de mers vin într-o multitudine de variante, create special în funcție de nevoile fiecăruia. Acestea sunt fixe, ajustabile sau chiar pliabile. Descoperă cum poți alege varianta perfectă pentru tine, precum și cum o poți include în rutina ta zilnică. Îți garantăm că îți va ușura viața. În acest fel, te vei bucura și de un plus de independență în sarcinile zilnice. Continuă să citești acest articol pentru a afla cum să alegi cea mai bună variantă pentru tine.

Confortul și ușurința utilizării




Aceste aspecte primează atunci când vrei să îți alegi un cadru de mers. Pentru a fi capabil de un regim autonom în viața de zi cu zi, trebuie să iei în considerare propria ta înălțime și greutate. Din cauza faptului că vei folosi acest dispozitiv constant, el trebuie să ofere o soluție perfectă la nevoile tale.

Atunci când alegi un cadru de mers, asigură-te că mânerele sunt la nivelul încheieturilor, atunci când ai o poziție normală, de stat în picioare. În acest fel, vei putea alege înălțimea potrivită pentru cadrul tău de mers. De asemenea, îndoirea coatelor ar trebui să fie la un unghi cuprins între 15 și 30 de grade pentru confort maxim.

Depozitare și transport

Un alt aspect important de care trebuie să ții cont este dacă acest dispozitiv va trebui depozitat și transportat constant. În acest caz, o alegere potrivită ar fi fie un cadru de mers pliabil, fie unul care poate fi demontat și reasamblat cu ușurință. În acest fel, vei putea să îl iei cu tine atunci când zbori cu avionul sau călătorești cu mașina.

Dacă nu se pune problema de călătorii, atunci te poți orienta cu ușurință către cadre de mers fixe. Pentru a te asigura că dispozitivul are viață cât mai lungă, depozitează-l într-un spațiu uscat, ferit de razele soarelui.

Utilizarea cadrului

Atunci când folosești cadrul de mers, este bine să îl poziționezi frontal, direct paralel cu corpul tău. Pășește mai întâi cu piciorul afectat, apoi cu cel neafectat, și deplasează cadrul în față. În acest fel te vei putea deplasa cu ajutorul de mobilitate fără probleme. Nu îl folosi însă pe scări. O singură treaptă este în regulă, dar atunci când vine vorba de mai multe, ele prezintă un risc real. De asemenea, păstrează o distanță mică între cadrul de mers și corpul tău. Atunci când te ridici, nu uita să te folosești de cadrul sau de brațul unei persoane.

Rolatoarele




Deoarece cadrele de mers se găsesc într-o mare varietate, acestea vin acum și sub forma de de rolatoare – adică cadre cu rotile. Ele se potrivesc în general celor care au nevoie de susținere bilaterală, mai multe decât cea frontală. De asemenea, ele servesc drept o cale de mijloc între bastoane și cadre de mers fixe.

Cele mai multe dintre ele dispun de coș pentru cumăpărături și de scaun de șezut pentru atunci când ai nevoie de o pauză. Pentru a alege modelul care ți se potrivește, cel mai bine este să discuți cu doctorul responsabil de îngrijirea ta.

Cadrele fixe

Cadrele fixe se potrivesc celor care nu dispun de mobilitate avansată și necesită susținere. Acestea vin cu protecție de cauciuc pentru a evita alunecările. De asemenea, se pot monta roți pentru a ușura deplasarea, în funcție de necesitățile fiecăruia dintre noi. Dacă deplasarea ta se va face majoritar pe suprafețe carpetate, atunci poți vorbi cu distribuitorul tău de tehnică medicală, pentru a-ți recomanda cea mai bună variantă în materie de protecție și suport.

Sfatul nostru este să alegi cadrul de mers după ce ai discutat cu doctorul tău. În acest fel, puteți lua cea mai bună hotărâre, astfel încât tu să poți avea o activitate autonomă, cât mai apropiată de stilul tău normal de viață.